NT U20 naar het EJK in 2013 !

Jeugd nieuws

Deze zomer is het Europees Jeugd Kampioenschap ( EYUC 2013 ) van 5 tot 10 augustus in Keulen, dus lekker dichtbij. Er is op dit moment een goede lichting spelers die daar allemaal heen zouden kunnen als U20-team. Er is een voor-selectie gemaakt van 21 bekende spelers, maar evengoed zullen de eerste twee trainingen een open karakter hebben, dus openstaan voor iedereen die in 2013 nog geen 20 jaar wordt. Die open Nationaal Team U20-trainingen zullen zijn op 17 maart in Arnhem en op 7 april, waarschijnlijk in Amsterdam.

Er moet nog heel wat gebeuren voordat we een Nederlands jeugdteam hebben staan dat een goed figuur kan slaan in Keulen. Allereerst willen we dat de mogelijke spelers zich willen committeren aan de afspraken die daarvoor nodig zijn. Hieronder staan die afspraken op een rijtje. Wil je mee doen met het EJK 2013 dan verwachten we van iedereen onderstaande, verplichte inzet ... en liefst een beetje meer. Heb je geen club, dan kunnen we die voor je vinden. Heb je andere verplichtingen die maken dat je iets moet missen, dan moeten we hierover praten. Als je aangeeft mee te willen doen, gaan we ervan uit dat je dit voorjaar en deze zomer tussen de 99 en 100% voor Ultimate kiest. 

- Ben je beschikbaar van 4 augustus tot en met 10 augustus 2013 ? ( Vraag dat ook aan je ouders in verband met vakantieplannen ! )

- Ben je bereid alle vijf de centrale trainingen volgen ? ( Waarschijnlijk 17 maart, 7 april, 5 mei, 9 juni en 14 juli. )

- Ga je meedoen aan de Outdoor-competitie met je / met een clubteam ? ( Data 24 maart, 21 april, 26 mei en 23 juni. )

- Ga je meedoen met de wekelijkse trainingen van je / van een clubteam ?

- Doe je de twee voorbereidingstoernooien mee ? ( Waarschijnlijk Rising High op 18/19 mei in Delft en Windmill Windup op 14-16 juni in Amsterdam. )

Aan het meedoen met de toernooien en het EJK zullen uiteraard kosten verbonden zijn. We weten nog niet precies hoeveel dit zal zijn. ( De teamfees e.d. zijn nog niet bekend. ) In 2010 waren de kosten voor deelname aan het WK U17 in Heilbronn 200,- per persoon. Er was toen een aantal sponsoren gevonden, dus afhankelijk van de werkelijke kosten en van wat het team aan sponsoren en geld weet te vinden, kan dit bedrag nog wat hoger of lager worden.

Heb jij zin om je kans te pakken en mee te doen met dit U20-team en dan begin augustus te toppen op het EJK ? Schrijf dan snel een e-mail naar This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it . Schrijf daarin welke ervaring in Ultimate je hebt, je geboortedatum en waar je woont.

Teammanagers Martine Bootsma en Mirjam Jansen en U20-bondscoach Ted Beute