Eerste jeugdspeeldag van 2013 in Veenendaal

Jeugd nieuws

Deze eerste jeugdspeeldag van het nieuwe jaar was fijn georganiseerd door Marjo Hoppen van de Tijgers met onder andere Sven en Bas als behulpzame vrijwilligers en daarnaast goed verwarmd. Een tafel met een koffiezetapparaat en een spaarpot ernaast waar je je bijdrage in kon doen als je koffie of thee wilde, was een mooi systeem en een zaal waar het publiek niet hoefde te blauwbekken was ook heel lekker. Opvallend was dat er op deze dag maar weinig U13-spelers waren en dubbel zo veel spelers in de U16. Dat is vorig jaar zeker wel anders geweest. Het handjevol met spelers die zowel U13 als U16 speelden, kreeg hierdoor veruit de meeste speeltijd in de Veenendaalse Rembrandthal.

Met slechts vier kleine U13-teams was er voor de jongste divisie niet super veel te spelen. Lekker rennen, gooien en vangen, groeien per wedstrijd en vooral lol hebben kon gelukkig wel. Er waren spelers van 1m35 tot 1m75, sommige hadden al drie jaar ervaring terwijl anderen pas hun eerste of tweede jeugdspeeldag beleefden. Voor hun was het natuurlijk ook leuk om te zien hoe de oudere spelers het deden. In deze U13 werd de combi GD-Tijgers winnaar van de dag, Disc Devils Twente tweede, Crunch werd derde en het andere Tijgers-team eindigde als vierde, maar zij wonnen wel de Spiritprijs. Deze jonge kids en hun ouders konden door een iets eerdere prijsuitreiking gelukkig wat eerder naar huis.

 

In de U16 was er dit keer meer competitie dan tijdens de Indoordag in Enschede, toen de Spinners en Walt, de motor van Airborn, er niet waren. En er liepen vandaag ook een paar stiekeme 17-jarigen tussen. Maar nu waren tenminste meerdere ploegen aan elkaar gewaagd, in plaats van één team dat de hele boel overklaste. Er werden in deze divisie vele mooie sprongen, sterke D’s en prachtige lay-outs gemaakt. We zagen Basten als altijd vliegend, Miko piepend ... over de vloer en Bonnie een paar keer met gevaar voor eigen leven duikend.

In deze oudste divisie versloegen Airborn en Crunch al hun tegenstanders behalve elkaar en dus speelden ze een best of three-potje om de dagtitel. Uiteindelijk won Airborn de nog licht bevroren taart met 2-1 en was zo sportief om deze ook nog te delen. Of hadden ze geen honger ? De Spirit ging ook in de U16 naar Veenendaal. Deze Tijgers 2 eindigde als derde boven de FreeBees die zich vandaag zonder Jesse en AJ moesten zien te redden.

Na afloop trokken de ouders de gezellig nahangende pubers uit elkaar om toch nog voor het donker thuis te komen en om ze tijdig aan hun huiswerk te kunnen zetten. Morgen weer naar school ! We zien iedereen - en dus erg veel meer spelers dan vandaag - graag op 10 februari in Zwolle voor de tweede jeugdspeeldag. En noteer ook vast 10 maart in je agenda. Dan wordt in de Amsterdamse Sporthallen Zuid het NJK Indoor gehouden met hopelijk weer wat buitenlandse gasten erbij.