Geen Hollands succes op Furious Five

Ultimate nieuws

Het team Koning - Erik, Tjeerd, Foeke, Hans en Joost - had zijn Indoor-seizoen dit jaar gebouwd rondom het beroemde Furious Five-toernooi in het Deense Höjby, dichtbij Odense. Daar de finale halen ... of meer was hun doel na hun derde plek van vorig jaar. Afgelopen weekend was dat toernooi waarbij je met slechts vijf spelers een wedstrijd mag spelen en uiteraard waren de koningen derde geseed. Hun zaterdag verliep voortvarend. Doordat het deelnemersveld niet geheel volledig was zaten ze in een pool van drie ploegen en met twee makkelijke overwinningen konden ze zich snel richten op het avondmaal en het feest(je).

Op zondagochtend in de kwartfinale was het hun onbekende Slör5 de tegenpartij. Deze Deense tegenstander leek op het eerste gezicht ongeveer gelijk aan onze toppers ( jong, snel en goed ) en gaf goed tegengas. Toch stond Koning bij het eindsignaal één punt vóór en de Nederlanders waanden zich reeds winnaar. Toch moest er reglementair doorgespeeld worden tot de +1cap. De Denen maakten hun punt, maar helaas kreeg Koning daarna een turn-over, die de jonge Denen converteerden. Droom weg : geen semi, laat staan finale. De aanstaande Nederlandse Indoor-kampioen herpakte zich daarna nog wel en kwam met twee overwinningen terecht op plek 5, maar dat was van tevoren niet helemaal de insteek.

 

Ook GD was op dit Discflyers-toernooi en wel met een ervaren equipe die hier al meerdere malen aanwezig was. De Groningers, hier onder de naam Thirty-4-the-last-time, leden één nederlaag in hun begin-pool tegen een erg sterke tegenstander, maar mochten wel op zondag in de kwartfinale uitkomen. Die pot was tegen titelhouder Ragnarok ( als '5Svin' ) op zaterdagavond als een showcase game met alle andere spelers op de tribune. Helaas ging die wedstrijd regulier verloren met 9-12. Daarna kregen de vijf GD-ers nog echte problemen, want Sjouke kon met een dikke voet zondag niet verder spelen. Gelukkig wilde Foeke wel twee keer invallen. Na hun verloren match 5e-8e won Gronical Dizziness zijn laatste wedstrijd en dat leverde hen de 7e plaats op, waarmee men erg tevreden was.

Er was ook een vaderlands damesteam op F5. De UFO-meiden Marlies, Charlotte en Justine hadden zich ( via familierelaties ... ) versterkt met twee Belgische speelsters en speelden hier als team Sweet Things. Als vijfde geseed speelde deze ploeg een uiterst ongelukkig toernooi. Eerst verloren de vijf meiden op zaterdag al hun pool-games op universe point en op dag 2 gingen ook hun vierde en vijfde wedstrijd met één punt verloren. Lichtpuntje was de laatste match die op universe werd gewonnen. Dat dan weer wel ! Daarmee haalden ze negende plaats in de eindrangschikking.