Impressie jeugdspeeldag in Zwolle

Jeugd nieuws

Op zondag 10 februari kwam onze Ultimate-jeugd bij elkaar in Zwolle in een mooie grote hal met veel ruimte langs het veld, zodat de andere spelers lekker een schijfje konden overgooien of warmlopen. De organisatie was in handen van GD èn DDT. Die had gecommuniceerd dat er geen kantine was, zodat iedereen zijn eigen broodjes en drankjes bij zich had. Het gebrek aan zoetigheid had men proberen op te vangen met een taartenbak-wedstrijd, maar dit initiatief was echter niet bij iedereen doorgekomen. Er waren slechts twee taarten, waarbij de chocoladetaart glansrijk won van de appeltaart. Hulde voor de FreeBees !

Ook deze dag bleek weer dat het erg goed gaat met de vaderlandse jeugd. Ook deze Indoor-speeldag was goed bezocht met bijna 60 spelers en in totaal tien teams. Dit enorme aantal zorgde voor een strak wedstrijdschema zonder wisseltijd. Het werd daardoor ook lekker aanpoten voor de organisatie, maar dat was wel besteed aan Simone, Marije en Robert.

In U13 waren vier teams en die speelden een dubbele Round Robin. Sommigen vonden het fijn om zoveel te spelen, terwijl anderen het lastig vonden met zoveel rust- en wachttijd tussendoor. Dit keer geen HAT en dus gewoon clubteams. In de laatste ronde speelden Disc Devils Twente en Spinners tegen elkaar om de winst van de dag, beide hadden op dat moment zeven wedstrijdpunten. De ploeg uit Enschede won, waardoor Spinners op zeven bleef steken en de combi Tijgers/Crunch met acht wedstrijdpunten opeens nog tweede werd. De Spirit was hier voor vierde ploeg Airborn.

In U16 waren zes teams gemaakt ( twee combi’s ) en daar werd een enkele Round Robin gespeeld. Er zat nogal wat leeftijdsverschil tussen sommige deelnemers en dat probleem gaat de jeugdcommissie aanpakken door Outdoor hier geen kids van 17 jaar of ouder meer te accepteren. Nadat alle potten waren gespeeld kon de eindstand worden opgemaakt. Zesde werd de de jeugdige combi GD/Tijgers, vijfde eindigde het eveneens jonge Airborn, vierde was de fusieploeg DDT/FreeBees en derde waren de Tijgers.

In de laatste speelronde zat toevallig de beslissende wedstrijd tussen de Spinners en Crunch, dus toch een soort van finale. Deze game was echt super spannend en kreeg het publiek op de banken. Uiteindelijk werd het 5-4 voor de Amsterdammers die daarmee deze divisie op hun naam schreven, net voor de Spinners. De Spirit ging hier gedeeld naar Airborn en GD/Tijgers.

Volgende station is het NJK Indoor in Amsterdam op 10 maart. Tot dan !