Crunch 2 ongeslagen Indoor-kampioen

Ultimate nieuws

Zoals verwacht werd het team van Crunch 2, bijgenaamd Koning, gisteren winnaar van de Indoor-competitie 2012-2013 en daarmee de nieuwe landskampioen indoor. Zij begonnen dag 4 zonder verliespartij en ook gedurende deze laatste speeldag kwam hun ongeslagen status niet echt in gevaar. Zowel Red Lights als Gronical Dizziness deden een halve match goed mee, maar moesten uiteindelijk toch vijf a zes punten verschil toestaan. De laatste partij van het vijftal cracks tegen GD werd bekeken door veel toeschouwers. De Groningers hadden bij 7-7 en een D zelfs kans op een break, maar de ongelukkige drop van Peter dichtbij de eigen endzone veranderde het spelbeeld. Vandaar werd het snel 12-7 en uiteindelijk 14-8 voor de Koningen, die daarna tijdens de prijsceremonie hun beker mochten ophalen bij WU-voorzitter Hildo. Gefeliciteerd !

 

Net als de voorgaande twee jaren was de gehele Indoor Ultimate-scene deze laatste competitiedag weer verzameld in sporthal Valkenhuizen in Arnhem Noord. Het sportcentrum had dit jaar een facelift ondergaan met nieuwe vloeren, grotere deuren en mooie kleurtjes, dat gaf deze speeldag nog wat extra cachet. Dag-organisator Airborn had de zaakjes goed voor elkaar, inclusief een beemer die erg handig de huidige en volgende ronde in het groot aangaf op de muur. Hoogtepunten voor hen waren natuurlijk de hartverwarmende optredens van hun tweede team op het hoofdveld. De zeer jonge ploeg, getraind en fanatiek gecoacht door Daan, nam bijvoorbeeld tegen BlueFingers een vroege voorsprong die het hele publiek enthousiast maakte. Helaas konden de Ernumse jonkies die voorsprong niet naar het einde brengen.

Een ander hoogtepunt was de dagwinst van Airborn 1 in de 2e divisie. De thuisploeg keert daarmee volgend jaar terug in de hoogste indoor-divisie. Ook in de 3e divisie werd een jojo dagwinnaar. De buren uit Nijmegen maakten gedecideerd hun foutje van dag 3 goed en zullen tijdens de volgende Indoor-competitie weer in de 2e divisie te bewonderen zijn. Ook daaronder in de 4e divisie een verwachte winnaar. UFO 1 was dit keer meteen vanaf het begin wakker en nam revanche op zichzelf. Na twee degradaties bewees de ploeg zich een goede dienst met vier overwinningen en de promotie naar de 3e divisie.

In de 5e divisie ging het succesverhaal van de Veenendaal Tijgers 2 door. Terwijl hun eerste ploeg het erg lastig had in de 2e divisie, trok deze combi van Veenendaalse en Leusdense jeugdspelers met dank aan hun zone ( en Hans ) de dagwinst naar zich toe. Komend vanuit de 7e divisie heeft deze ploeg in totaal slechts één keer verloren ( op dag 3 van NUTS ), daarnaast één gelijkspel en zien we haar volgend jaar terecht hoger terug.

In de 6e divisie ging de winst naar Kung VU. Dit jaar zelfs zonder trainer Tjeerd of voorman Casper heeft de vrij nieuwe studentenploeg al snel een goed niveau bereikt. Hopelijk kan de club dit doortrekken naar het buitenseizoen. Daaronder in de 7e divisie nam Disc Devils Twente 3 de hele dag het voortouw. Terwijl het slagschip van de vereniging hard uit de 1e divisie werd gegooid, verzachtte het derde team die pijn met een mooie promotie.

Tot slot de 8e divisie. Naast de stoere wedstrijden van Airborn 2 op veld 1 kwam hier het meeste vuurwerk van onze allernieuwste club, studentenvereniging UTKA. Nadat ze op dag 3 nog vierde waren geworden, bekroonden de Utregse studs hun eerste competitie-deelname met een verdiende dagoverwinning en voor volgend seizoen de stap omhoog.

Was er in de 1e divisie dan helemaal geen spanning ? Ja, zeker wel ! Om plek 2 en 3 achter Koning was het juist reuze spannend. Crunch 1 was lange tijd nog in de race voor het brons. De uittredend titelhouder stond in de match met trainingspartners Red Lights ook lange tijd voor en leek haar eerste onderlinge winst te behalen, maar de veteranen stelden in extremis met 12-12 hun derde plaats veilig. Die prestatie gaf de oude Amsterdammers zo’n oppepper dat ze - in hun waarschijnlijk allerlaatste competitiewedstrijd ooit - tegen GD 1 helemaal los gingen. Alles lukte de Red Lights en met 15-9 nam de ploeg revanche op de 9-15 van dag 1. Daarmee kwam zelfs de tweede plaats nog in zicht , maar verder dan dat kwam RL niet. Evenveel matchpunten, gelijk onderling resultaat, dito puntensaldo, maar nadat alle uitslagen waren geteld bleek GD een veel beter totaal puntensaldo te hebben over alle Indoor-games en pakte daarmee de tweede plaats.

Bij de afsluitende prijsceremonie kon Hildo door snel rekenen van organisatoren Wilmer en Mirjam ook meteen de Spirit-winnaar van deze Indoor-competitie bekend maken. Op de derde plek kwam UTKA met een gemiddelde score van 8,31. Goed gedaan van de newbees ! De tweede Spirit-plaats ging naar Airborn 2 met 8,32. Maar de winnaar van de Spirit of the Game werd PANIC met een score van liefst 8,35. Hulde !