Aankondiging GNSK in Nijmegen

- door Casper Schmitt -

Beste studenten en andere geïnteresseerden, in 2013 zal het landelijke, jaarlijks terugkerende Groot Nederlands Studenten Kampioenschap gehouden worden op 7, 8 en 9 juni in Nijmegen. Dit jaar is Ultimate daarbij uitgenodigd als zogenaamde keuzesport. Helaas heeft onze sport dus nog geen vaste plek binnen het kampioenschap. Het evenement wordt door velen gezien als de Olympische Spelen voor (Nederlandse) studenten en wordt in 2013 alweer voor de 55e keer georganiseerd. De sporters van onze universiteitssteden zijn uitgenodigd om te strijden om de titel beste Studentensportstad van 2013. Daarnaast en veel belangrijker natuurlijk de onderlinge strijd tussen onze studenten Ultimate verenigingen (SUV) om de titel ‘Nederlands Studentenkampioen Ultimate’ een jaar lang met trots te mogen dragen.

Wij krijgen straks twee dagen de tijd om uit te maken welk team het beste is van Nederland. De invulling van het toernooi ligt voor de hand, maar samen met een ploegje van BFrisBee2’s ben ik de details met het organiatiecommittee van het GNSK nog aan het bespreken. Tot zover hebben we een prachtig veld met tribune tot onze beschikking gekregen waar we 7-tegen-7 kunnnen spelen, vlakbij de centrale lokatie van het Universitair Sportcentrum Nijmegen. Op zaterdag wordt daar een feest georganiseerd, waar wij frisbiërs alle 1500 GNSK-deelnemers kunnen leren hoe ze zouden moeten feesten ... Dit feest zal zijn in de Refter op het terrein zelf, naast de campingplaats. Wees ervan verzekerd dat deze party door de organisatie van het GNSK goed wordt aangepakt.

Ik heb van onze SUV’s gelukkig vooral positieve reacties ontvangen aangaande dit initiatief. Vooralsnog heeft men ingeschat dat we met acht teams kunnen deelnemen. Zodra alles met de GNSK-organisatie rond is zal de officiële inschrijving beginnen en kunnen we de strijd met elkaar aangaan. Studenten, loop maar vast warm !