Duitse jeugd domineert op NJK Indoor in Amsterdam

Jeugd nieuws

De Crunch-organisatie was er vanochtend al vroeg bij in de sporthallen Zuid. De grootste tegenslag hadden Martine, Les en Feike donderdag al gehad toen het Da Vinci-college afzegde in de U19-categorie, maar met een snel aangepast wedstrijdschema gingen ze er voor. Gedurende de hele dag kwamen er ook veel Crunchers helpen, daarnaast stond een aantal ouders paraat om hun steentje bij te dragen. Het was uberhaupt de gehele dag zeer druk met erg veel kids en trainers en ook met ouders op de tribune. Hoewel, naarmate de belangen groter werden stonden die ouders meer en meer langs de lijn. En al die spelers en spelertjes die even niet aan de beurt waren, stonden echt overal in te werpen of over te gooien. Al met al werd het dus een erg drukke, maar gezellige aflevering van het Nationaal Jeugd Kampioenschap Indoor.

In de Under-13 categorie ( 3-tegen-3 op kleine veldjes ) waren maar liefst twaalf teams. Eén daarvan was een Duitse Realschule uit Münster die als jongste Greenhorns meededen. Daarnaast had een basisschool uit Amsterdam-Noord ook vier ploegjes afgevaardigd. Verder de gebruikelijke jeugdclubs als Airborn, Crunch, Tijgers, DDT, GD en Spinners, met UFO als opvallende afwezige. Na vijf poolrondes waren de kaarten geschud en mochten beide Crunch-teams ( allebei 2e in de pool ) tegen elkaar in de kleine finale. Daarin won het team met Ben het van de ploeg met Floor, dus Crunch Blauw werd derde en kreeg de bronzen medailles.

In de finale stond echter een verrassing. Het sterkste team van de IJdoornschool kwam daarin uit tegen de verwachte Greenhorns. De vier knapen uit Noord namen een knappe 2-0 voorsprong die ze tot 5-3 vasthielden. Toen werd de druk van al die aanmoedigende Duitse teams ze te groot. Plots beperkten ze zich alleen maar tot hammers over het hele veld en de Duitse jeugd profiteerde dankbaar. Met 5-6 verloren de Amsterdamse scholieren deze grote kans op de titel. De Spirit ging in deze divisie naar Airborn 4.

In de Under-16 categorie ( 5-tegen-5 op normale velden ) zaten negen ploegen, waarvan drie uit Duitsland. Uiteraard waren dat de inmiddels beroemde (beruchte) Greenhorns-jongens, hun meisjes onder de naam Pink Fire en ook een ploeg uit Keulen die met slechts vijfs jongens was gekomen. Al snel bleken vooral deze Fruehkids en de Greenhorns erg sterk en daarnaast speelden sommige Hollandse kanshebbers mee in de U19, zodat er voor de vaderlandse ploegen in deze divisie slechts kruimels overbleven. De kleine finale werd uiteindelijk de Nederlandse eindstrijd tussen Armoer Tijgers en Airborn 2, duidelijk met 8-3 gewonnen door de Veenendaalse ploeg die als altijd vakkundig werd geleid door de tweeling Iris en Anniek.

In de echte finale lieten de vijf Fruehkids zien hoe je Indoor moet spelen. Geleid door een 2m grote cutter en een zeer kleine, maar zeer volwassen spelende handler-met-handschoenen liepen de Keulenaren iets geflatteerd uit naar een 9-0 voorsprong. Daarna gingen ze een versnellinkje langzamer spelen en konden de luid aangemoedigde Greenhorns drie punten op rij scoren. De 9-3 uitslag gaf mooi de verhouding aan tussen beide ploegen. Dat niet alle Duitse ploegen vandaag supergoed waren bleek uit de laatste plaats van Pink Fire. De zeer enthousiaste meiden-met-rose-broek waren wel een genot om naar te kijken. De Spirit ging in deze divisie naar de combi GD/Crunch.

In de Under-19 categorie ( 5-tegen-5 op normaal veld ) was dus één ploeg minder dan gehoopt en daardoor moest het schema iets veranderd worden. Hier leek het al snel uit te draaien op een eindstrijd tussen Crunch-met-Walt en de Greenhorns, maar in de laatste poolronde gaven de Speedy’s opeens een waarschuwing af aan de Amsterdammers door brutaal hun onderlinge pot te winnen. De IJmuidenaren mochten ondanks die winst daarna een extra potje tegen de organisatie spelen om de vijfde plek, die ze trouwens ook nog wonnen ... of niet. De Spinners en de opgeleukte FreeBees speelden vervolgens om plek drie, waarbij de Leusdenaren met 6-3 aan het langste eind trokken.

Crunch’ verliespartij tegen Speedy’s had een wake-up call moeten zijn voor de finale, maar voor ze het wisten hadden de Greenhorns drie keer gescoord, alle drie met garbage na een halve D op de assist (!). Pas na de 0-4 kwam de ploeg uit de hoofdstad iets beter in zijn spel, al hielp hun Outdoor ren-tactiek ook niet echt. Toch bleven de Amsterdammers veel prachtige D’s maken en eindelijk scoorden ze ook. Ze waren echter te laat wakker geworden. Met 5-7 verloor Crunch deze eindstrijd van de sterke ploeg uit Münster, maar er had duidelijk meer in gezeten. De Spirit ging in deze divisie naar de FreeBees.

Also drei Deutsche Meister auf den Holländischen Meisterschaften. Misschien is het tijd om onze oosterburen volgende keer maar niet meer uit te nodigen. Dit jaar kwam de organisatie toch al een beetje in zaaltijdnood met al die deelnemende teams. Ons jeugd-Ultimate wordt groter en groter en moet eindelijk maar eens op zijn eigen benen gaan staan. En dan hebben we in 2014 ook eindelijk weer eens Nederlandse Indoor-kampioenen ...

https://picasaweb.google.com/martinebootsma/NjkIndoor2013Under13

https://picasaweb.google.com/martinebootsma/JNKIndoor2013Under16

https://picasaweb.google.com/martinebootsma/NJKIndoor2013Under19

Eindstanden :

U13-1. Greenhorns 3. 2. IJdoorn 1. 3. Crunch Blauw. 4. Crunch Rose. 5. DDT. 6. IJdoorn 2. 7. Chinese Tijgers. 8. Spinners 3. 9. Airborn 3. 10. IJdoorn 3. 11. IJdoorn 4. 12. Airborn 4.

U16-1. Fruehkids. 2. Greenhorns 2. 3. Armoer Tijgers. 4. Airborn 2. 5. Bengaalse Tijgers. 6. Spinners 2. 7. GD/Crunch. 9. Pink Fire.

U19-1. Greenhorns 1. 2. Crunch. 3. FreeBees. 4. Spinners. 5. Speedy's.