De Lotto doneert ruim 17.000,- aan NFB

Algemeen nieuws

Afgelopen weekend ontving NOC*NSF-voorzitter André Bolhuis een cheque ter waarde van 43,8 miljoen euro voor de Nederlandse sport. De algemeen directeur van De Lotto overhandigde die cheque samen met Pieter van den Hoogenband tijdens de start van de Nationale SportWeek in Tilburg. Het bedrag van De Lotto is bedoeld voor zowel topsport als breedtesport en wordt verdeeld over de verschillende sportbonden. Ruim 17.000,- van het totale bedrag over 2012 wordt afgedragen aan de Nederlandse Frisbee Bond.

Joost Otterloo, algemeen directeur van De Lotto, is blij met dit bedrag : “50 jaar geleden werd De Lotto door sporters opgericht om geld bijeen te brengen voor de sport in Nederlandse. Sinds de oprichting hebben we al zo’n 1,3 miljard euro afgedragen en daarmee is onze organisatie van groot belang voor de Nederlandse sport. Daar zijn we uitermate trots op.” Nadat het prijzengeld is uitgekeerd draagt De Lotto jaarlijks bijna driekwart van haar resultaat af aan NOC*NSF. Sportend Nederland krijgt daardoor de mogelijkheid om onbezorgd te kunnen blijven sporten. “Ook al zijn onze bijdragen niet altijd zichtbaar, dankzij ons krijgt de sport in Nederland structuur. Met competitie-indelingen bijvoorbeeld, of bij het organiseren van toernooien en grote sportevenementen door sportbonden. Ook ondersteunen we bijvoorbeeld financieel met het opleiden van scheidsrechters en de coaching en begeleiding van aanstormend talent,” aldus Otterloo.

Het doel van de Nationale SportWeek is om via het promoten van sport en bewegen de sportparticipatie in Nederland te vergroten. Dit draagt tevens bij aan de doelstelling van Het Olympisch Plan om van Nederland een echt sportland te maken en Nederland in de volle breedte op olympisch niveau te brengen. Op zaterdag 20 april  was de opening van de NSW in Tilburg en op 27 april eindigt zij in Den Burg op Texel.