Stralende zon verwarmt UUT

Studenten nieuws

- door Jesse Bloemendaal -

Op 27 en 28 april werd in Amsterdam de zesde editie van het University Ultimate Tournament gespeeld. Organisator NUTS kijkt terug op een fantastisch en zonnig weekend. Titelverdediger AU Gent kreeg dit keer niet meer voldoende studenten bijeen om haar titel te verdedigen en dus zou UUT na twee jaar sowieso weer een nieuwe winnaar krijgen.

Zaterdag hadden de spelers een vol programma met veel wedstrijden. In de poules A, C en D werden de top seeds UTKA, het Franse Besançon en de Duitse JoGuBärs uit Mainz zoals verwacht eerste. In poule B gingen de Flying Penguins uit België verrassend aan kop. Voor de nummers twee en drie uit de poules volgde een cross-overwedstrijd om door te gaan naar de kwartfinales. In de cross-over plaatste Bauman, een Moskovisch studententeam, zich voor de top 8 ten koste van Force Elektro. NUTS miste enkele ervaren spelers, werd derde in de poule en kwam niet langs WAF in de cross-over - dus geen finaleplaats voor de thuisploeg dit jaar.

 

Na de wedstrijden van dag 1 volgde een heerlijk diner en natuurlijk het feest dat dit jaar geheel in het teken stond van royalty. Hulde aan koning Foeke I en zijn ridders van de ronde tafel die het thema niet alleen in het feestkostuum lieten terugkomen, maar ook in het speelshirt en hun nominatie voor de MVP van hun tegenstanders.

In de kwartfinales op zondag kwam UTKA tegenover Panic te staan. Het nieuwe Utrechtse studententeam was in een spannende wedstrijd uiteindelijk net de bovenliggende partij. De Russen van Bauman gingen onderuit tegen de taaie zone defense van de JoGuBärs. In de andere quarters wonnen de Belgische Penguins van WAF en Besançon van ULB uit Brussel. In de halve finale kwamen UTKA en JoGuBärs elkaar tegen. Beide ploegen hadden de weg naar de halve finale vrij eenvoudig gevonden, maar de studenten uit Mainz lieten hier duidelijk zien dat hun voorbereiding voor UUT ( inclusief selectie-moment ) niet voor niets was geweest. De andere semi werd gewonnen door Besançon. De sterke Franse ploeg zette Flying Penguins redelijk makkelijk opzij.

In de finale speelde Besançon tegen JoGuBärs. De Fransen bleken weinig moeite te hebben met hun Duitse tegenstander en pakten met ruime cijfers (15-5) de titel. Flying Penguins werd uiteindelijk derde en won ook de Spirit of the Game.