Winderige laatste trainingswedstrijden van beachteams

Nationale Teams

Deze zondag op het strand van Wassenaar kwamen onze twee Nationale Beach Teams samen voor onderlinge oefenwedstrijden, als laatste gezamenlijke training voor het EK Beach later deze maand in Spanje. Het Mixed-team was al vanaf 13.00u ter plaatse was en begon met een pittige training. Deze ploeg was met veertien spelers bijna voltallig aanwezig ( zelfs Eddy was speciaal uit Londen over gevlogen ) en kreeg vandaag hun gloednieuwe outfit voor Calafell. Vanaf 15.00u druppelde het Masters-team ( zelfs Arnoud uit Groningen ) binnen op het zeeer winderige strand en na een korte warming-up speelden beide ploegen onderling hun eerste pot, gewonnen door de Masters.

Omdat er ook een kleine delegatie van het UFO Mixed-team was komen opdagen, konden allebei de NT’s ook tegen deze topfitte tegenstander aantreden. De Masters begonnen en in een duidelijke upwind-downwind match werden er slechts drie upwind-goals gescoord. Twee daarvan waren voor de Utrechters ( slechts met zes spelers present ), waardoor ze de Masters terecht overwonnen. Die waren daarna voldoende door- en uitgewaaid en gingen meteen op weg naar huis.

Tot slot was er nog een laatste game tussen de twee Mixed-ploegen. De wind was zo mogelijk nog wat aangewakkerd en dat beïnvloedde natuurlijk wel het spel. De Mixed Beach-ploeg ( alias DCUB ) kon eerst goed meekomen met de UFO-ers, maar toen de Utrechters iets meer een huck and hope-tactiek gingen toepassen en de DCUB-bers daardoor vooral tegen de wind moesten opboksen, werd het verschil wat groter. Maar na afloop was iedereen zeer tevreden over een geslaagde, hoewel winderige, maar nuttige en gezellige dag.

 

En nu maar hopen dat het straks in Calafell ook een dagje ontzettend gaat waaien ...