Jeugdspeeldag tijdens Windmill groot succes

Jeugd nieuws

Op de zondag van de WW had de jeugdcommissie van de WU een jeugdspeeldag gepland die werd georganiseerd door Daan en Mirjam van Airborn, zodat alle jeugdspelers van NL aanwezig konden zijn op dit geweldige toernooi mèt een geldige reden. Er waren zelfs drie categorieën ingesteld, zodat ook de Jong Oranje Open-spelers een extra speeldag hadden en meteen een goed argument kregen om hun EJK-teamgear op te halen. Bovendien was het prachtig weer, wat ook een deel van het succes van deze dag verklaarde.

Er werden tijdens de dag opnames gemaakt voor het NOS Jeugdjournaal met Floor van Crunch in de hoofdrol. Ze werd geinterviewd en er werden shots genomen van haar wedstrijden met het pick-up team op Windmill, Relase The Kraken. Daarnaast werd natuurlijk het spel Ultimate weer eens uitgelegd met behulp van de presentator en mooie graphics. De geschoten video werd meteen diezelfde zondagavond uitgezonden. Deze opnames zijn het tweede item van het Jeugdjournaal dat je kunt vinden onder deze link : http://www.uitzendinggemist.nl/afleveringen/1351120

Bij de U19 waren vier teams omdat er werd gespeeld met 5-tegen-5 op kleinere velden. De Spinners, de Tijgers, een Crunch-FreeBees combi en een gelegenheidsmix genaamd Alles Dat Vliegt speelden onderling een Round Robin. Opvallend was dat de Almeerse ploeg hier haar eerste nederlaag van het seizoen leed, iets wat ze in de Outdoor-competitie nog niet was voorgekomen. Winnaar werd namelijk het team uit Veenendaal met voormannen Bor en Bas. Deze Tijgers pakten zelfs ook nog de Spirit.

Bij de U16 waren zelfs vijf ploegen, ook hier speelde men 5-tegen-5. Airborn, de Spinners, Crunch, Disc Devils Twente en Gronical Dizziness, waarbij sommige teams één of twee spelers adopteerden van andere verenigingen om tot een hele ploeg te komen. De meiden van Airborn die het in de competitie zo zwaar hebben, lieten zien dat ze bij de JO-trainingen van Leontine veel vooruit zijn gegaan. Samen met de geleende UFO-speler wonnen ze deze categorie, vooral tot grote hilariteit van de girls zelf. De Spirit ging hier naar GD.

In de U13 zaten zelfs zes ploegen, al had dat natuurlijk ook te maken met het feit dat hier 3-tegen-3 werd gespeeld. Daarnaast was er een extra ploeg uit Amsterdam Noord, FC IJdoorn, die onlangs op het NJK Indoor al zo’n furore had gemaakt in deze categorie. Terwijl de andere vijf teams HAT speelden met kinderen van 8-11 jaar, kwam IJdoorn met vier grote kids van 11-12 jaar. Wellicht was het toch beter geweest om deze nieuwkomers te mengen met de andere spelertjes, want nu had dit schoolteam weinig tegenstand, al werd hun laatste pot nog wel 7-5 doordat coach Michel van de tegenpartij hun Offense doorzag. De Spirit werd gewonnen door Team E.

Na afloop van de wedstrijden was de prijsuitreiking in het stadion, terwijl daar de Dames finale plaats vond, door Herbie, de mascotte van de WW. Hij had voor alle deelnemers een WW-schijf als cadeau en natuurlijk wat lekkers voor de winnaars. Daarna zochten de meeste kids een plekje op de tribune of naast het veld en keken naar de Open eindstrijd, wat vooraf natuurlijk de insteek was geweest van de jeugdcommissie. Zo werd deze speeldag een groot succes en kunnen we nu al -voorzichtig- spreken van het opstarten van een jaarlijkse traditie.

Foto’s van deze dag : https://picasaweb.google.com/martinebootsma/Windmill2013Jeugddag