Dagelijks Bestuur afgetreden - Update

Algemeen nieuws

Tijdens de Bondsvergadering van 22 juni heeft het Dagelijks Bestuur van de NFB besloten per direct haar functie neer te leggen. Tijdens die vergadering werd een kloof zichtbaar tussen het bondsbestuur en de aanwezige leden. Voor het BB was uitgangspunt voor hun beleid de strategische analyse van 15 oktober 2011 en de deelplannen welke in 2012 zijn aangenomen. Zowel het voorgestelde beleid als de mate van professionalisering waren hierop gebaseerd. Tijdens de meeting werd duidelijk dat de Bondsvergadering een ingrijpende koerswijziging wenste op de voorgestelde plannen. Daarnaast liep het DB aan tegen het structurele en al jaren bestaande probleem om vacatures binnen het bondsbestuur verantwoord gevuld te krijgen. Beide issues vormden uiteindelijk een onoverbrugbaar geachte kloof.

Inmiddels heeft Sandra Schenk ( bestuurslid externe contacten ) naar aanleiding van deze ontwikkeling besloten eveneens haar functie per direct ter beschikking te stellen. De Bondsvergadering ( de besturen van de verenigingen ) heeft daarop een interim Dagelijks Bestuur benoemd bestaande uit Yves Groen (voorzitter) Esther de Wilde (secretaris) en Jos Verhoeven (penningmeester). Wij, dat interim bestuur, zullen in de komende maanden als belangrijkste taak hebben kandidaten voor het Dagelijks Bestuur te vinden. Daarnaast zijn wij verantwoordelijk voor de continuïteit, zodat er gewoon lekker gespeeld kan blijven worden.

Vragen, ideeën of energie ?  Spreek ons aan, e-mail naar This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it of bel Yves op 06-14189776. De zomer is pas begonnen. Laten we samen knallen om frisbee in Nederland naar een hoger plan te tillen.

Het interim bestuur en de Bondsvergadering willen Jos Huiskens, Mario Martens, Bouke Nijhuis en Sandra Schenk danken voor hun tomeloze en constructieve inzet in de afgelopen jaren.

Tot op het veld ! Esther, Jos & Yves

interim bestuur nfb

 

Esther speelt onder andere bij UFO, Ultimus Prime en Panic
Jos is mede-oprichter van Almere Spinners, vader van twee frisbee-dochters en interim-manager.
Yves was tournament director van Windmill 2013 en is business & personal coach