Lekkere laatste Outdoor-speeldag met genoeg verrassingen

Ultimate nieuws

Terwijl vooraf het weer hopeloos leek te worden met vooral veel regen tijdens de eerste ronde, bleek het vandaag in Amsterdam West allemaal heel erg mee te vallen. Het was wel zeer winderig op sportpark De Eendracht, net als tijdens WW, maar gaandeweg de tweede ronde brak zelfs de zon door. De wind bleef de hele dag flink waaien en dat leverde veel zone-verdediging en soms wat lage eindscores op, maar uiteindelijk liepen er veel spelers met een licht verbrand gezicht rond. Na afloop van de showcase game tussen Crunch 1 en GD 1 was er een korte toespraak van het interim DB, daarna huldigde WU-voorzitter Hildo alle divisie-dagkampioenen. Van adjudant Jamie kregen die teams allemaal een fles champagne. Nog lekkerder was de BBQ die enkele ijverige Crunchers onder leiding van Les hadden opgezet en die menigeen zich prima liet smaken. Zo kwam er pas laat in de avond een einde aan de 2013-editie van de NFB Outdoor-competitie.


In de 8e divisie hadden de meiden van Airborn 2 het weer zwaar. Op de derde speeldag hadden ze nog een match gewonnen, nu werden het weer drie zware nederlagen. Verrassend genoeg won BFrisBee2’s 3 deze divisie. In de broederstrijd tegen degradant BFrisBee2’s 2 werd het een benauwde 9-8, maar toch een knappe promotie voor het derde team van de Nijmegenaren.

In de 7e divisie zette UTKA de ingeslagen weg naar boven voort. Als promovendus wonnen de Utrechtse studenten vandaag drie keer met duidelijke uitslagen. Hun naaste concurrent Bluefingers werd met 15-6 opzij gezet en met veel gejuich ontvingen de studs hun champagne. WAF 2 dat het de vorige dag nog zo goed had gedaan, kwam dit keer echt te kort voor deze divisie.

In de 6e divisie was het vandaag erg spannend en heel gelijk. Onderin de divisie twee ploegen met één overwinning, alleen won Force Elektro 2 het onderlinge duel met 14-7, zodat GD 2 degradeert. Dus ook twee ploegen met twee overwinningen. Crunch 4 verloor met 11-13 van datzelfde GD, maar pakte de onderlinge pot van UFO 3 en won daarmee de divisie en de champagne.

In de 5e divisie werd eindelijk de Almeerse opmars gestuuit. Na drie promoties en tien winstpartijen op rij wist Panic de Spinners met 15-6 onder de duim te houden. De ploeg uit Leiden won uiteraard nog twee keer en pakte de dagwinst en de champagne. Spinners wel tweede, Vertigo derde en Flying High vierde. Al was dat laatste van tevoren al duidelijk. De zes Tilburgers konden vooraf niet genoeg spelers bij elkaar harken, maar speelden wel dapper hun wedstrijden met enkele pick-ups van de tegenstanders.

In de 4e divisie hadden de NUTS ook personele problemen. Uiteindelijk waren ze toch nog met zeven spelers, maar helaas was dat niet genoeg om drie nederlagen te voorkomen met de degradatie als resultaat. In deze divisie zaten twee Ultimus Prime-ploegen. Hoewel UP 2 een verrassende 11-9 overwining noteerde tegen de Tijgers, gingen de Hagenaars onderuit in de broedertwist tegen UP 1, 6-8. Anders was UP 2 gepromoveerd ! De Veenendaal Tijgers wonnen de wedstrijd tegen UP 1 met 10-6. Vooraf zei voorman Hans nog tegen zijn kids dat ze moesten spelen met een glimlach op hun gezicht en ... plotseling lukte alles. Dat moeten ze vaker doen, de promotie na een gunstig driehoekje is hun verdiende resultaat.

In de 3e divisie was degradant BFrisBee2’s 1 vanaf het begin van plan snel terug te gaan naar hun eigen plekje in de 2e divisie. Ze begonnen met 15-0 tegen Crunch 2, maar tegen WAF 1 werd het slechts 11-10 in universe. Met hun derde winst tegen R’damnit volbracht de Nijmeegse equipe haar missie. De Wageningse studenten wisten in hun onderlinge treffen het nieuwe Rotterdamse team met 9-5 af te houden van de tweede plek. Onderin de divisie werd het een zware dag voor de thuisploeg. Crunch 2 kijkt met gemengde gevoelens terug op deze laatste speeldag, maar had nog wel genoeg power om na afloop goed voor de dag te komen achter de bbq-tafels. Bedankt voor de hulp !

In de 2e divisie was er nog een Crunch-team dat het zwaar te verduren kreeg. Zonder 4/5 van hun ervaren spelers begonnen de Amsterdammers met 2-15 tegen Force Elektro 1. Daarna 1-7 tot de rust tegen Airborn, hoewel ze die pot nog wel met 8-15 wisten af te sluiten. Die goede tweede helft zette de jonge ploeg uit de hoofdstad voort tegen topper UFO 2 dat ternauwernood met 12-10 wist te winnen. Omdat UFO ook met 12-6 van Airborn 1 had gewonnen, zou hun wedstrijd tegen FE 1 de promotie beslissen. Het werd een ware thriller, waarbij de studenten uit Delft in universe point de winst naar zich toetrokken, 8-7.

In de 1e divisie was Crunch 1 alias CamboCakes na de vorige competitiedag en negen opeenvolgende overwinningen al gekroond tot kampioen, maar noblesse oblige. Toch waren een paar Cakes er niet helemaal bij in de eerste pot tegen UFO 1, het Mixed team dat zich klaar stoomt voor Regionals. De Utrechters wisten veel beter om te gaan met de wind en pakten met 15-8 de zege. Nadat UFO ook van Gronical Dizziness 1 en DDT 1 had gewonnen was de dagwinst voor hun, gelardeerd met champagne ! Onderin de divisie was het zwaar voor de Disc Devils uit Twente. Hoewel ze zich kranig weerden, sloten ze de dag af met drie verliespartijen en de degradatie. Terwijl veel uitgespeelde teams zich verzamelden op de tribune van het NRC-stadionnetje, begonnen GD 1 en Crunch 1 aan hun showcase wedstrijd. Het ging slechts om de eer en de tweede plaats in de eindrangschikking, want UFO en GD stonden in onderlinge matches gelijk.

De Groningers begonnen furieus aan deze game en pakten tot ieders verrassing een 7-1 voorsprong met enkele prachtige upwind-punten. Toen werden de Cakes wakker en kwamen terug tot 5-7, maar Gronical Dizziness pakte met 8-6 de half. Hoewel de Amsterdammers daarna beter speelden dan in de eerste helft, wist de groene ploeg toch een aantal mooie punten te scoren met enkele sterke hucks, vooral van handler Max. Bij 11-10 voor GD leek Crunch langszij te komen, maar de Groningers herstelden toch weer hun tweepunts voorsprong. Die verdedigden ze tot het einde. Met 15-13 voor GD was de laatste verrassing van de dag een feit en kon iedereen zich gaan richten op de afsluitende prijsuitreiking. CamboCakes Outdoor-kampioen, UFO tweede en GD 1 op onderling resultaat met de Utrechters derde. Tot slot vertelde Hildo dat WAF 1 met een gemiddelde van 8,21 de Spirit-winnaar was geworden. Goed gedaan, WAF ! ( zie foto )