Red Lights nemen revanche bij NK Guts

Algemeen nieuws

- door Ted Beute -

In de middag van de Valley Frisbee Games vond voor de tweede achtereenvolgende keer het NK Guts plaats. Net als vorig jaar waren er nu vier teams, maar door een format-switch van 3-tegen-3 naar het gebruikelijke 5-tegen-5 waren er overall toch meer deelnemers. Na een Round Robin tussen Force Elektro, Pijn Is Wel Heel Fijn, Don’t Hurt Us Again en Red Lights leek het laatste team de te kloppen ploeg, ondanks een benauwde 32-31 overwinning op FE. Maar diezelfde poolsweep hadden de ervaren rotten ook in 2012 gedaan, waarna ze in de finale toch werden verrast door Pijn Is Fijn.

Het inmiddels met twee spelers uitgebreide team rond VFG-organisator Hans Krens was ook in deze eindstrijd de tegenstander van de Rode Lichtjes, voor de gelegenheid opgeleukt met nog twee oud-Lights. Deze Sander Dorgelo en Paul de Ruiter bleken een geduchte aanwinst, want na twee spannende sets met setstanden 15-13 en 16-14 wisten de Amsterdammers hun 2012-verlies te revancheren. Met deze overwinning pakte Red Lights zijn werkelijk 50e nationale titel in haar bestaan. Hulde voor Reggi, Jip, Sander, Paul en Ted !

 

Laatste nieuws : Rumour has it dat het komende jaar als voorbereiding voor dit NK stadskampioenschappen Guts zullen worden gehouden in Arnhem, Delft, Amsterdam, Utrecht en mogelijk zelfs in andere plaatsen. Stay tuned.