UFO ongeslagen Mixed-kampioen van Nederland

Ultimate nieuws

Het was vandaag een prachtige najaarsdag op de velden van de Windmill Windup in Amsterdam-West waar alle divisies van de Mixed-competitie hun laatste speeldag kenden. In de 1e divisie was het natuurlijk van tevoren al duidelijk dat UFO, net derde van Europa geworden, dit keer landskampioen zou worden. De Utrechters hadden op dag 1 en 2 al zonder veel problemen zes keer gewonnen en hoewel ze vandaag niet de hele ploeg van Bordeaux mee hadden, leek het al snel een gelopen koers. Eerst moest WAF eraan geloven. Maar daarna sputterde Crunch in het begin van hun pot nog wel even behoorlijk tegen, 4-3 voor UFO. Toen de Domstedelingen nog voor de pauze een tandje bijzetten en uitliepen naar 8-4 was het gebeurd met de Mokumse tegenstand, 15-5. Tot slot mocht promovendus GD het proberen. De Groningers deden hun best, maar na verliespartijen tegen WAF en Crunch konden zij het tij natuurlijk niet keren tegen het sublieme UFO. De Utregse Frisbie Organisatie won vrij eenvoudig en pakte daarmee ongeslagen de Mixed-landstitel.

 

De strijd om de tweede plaats werd op dat moment op het aanpalende veld gevoerd tussen WAF en Crunch 2. Via 3-3 en 6-6 kwam de rust bij 8-7 voor WAF, maar eigenlijk de gehele match ging het ongelooflijk gelijk op. Bij 12-12 ging de cap in. Crunch scoorde 13-12 on service en dus was het aan WAF om weer te antwoorden. Maar de vermoeidheid begon nu steeds meer mee te spelen en beide ploegen maakte D’s op slordige passjes. Uiteindelijk wist Crunch ook de veertiende goal te maken en dus pakte het team uit de hoofdstad met 14-12 de tweede plaats in de dagstand. En dat niet alleen. Ondanks dat Crunch 2 was begonnen in de 2e divisie, veroverden de Amsterdammers met twee tweede plaatsen ook die runner-up plek in de totaalstand over drie dagen. Knap gedaan ! Ook WAF’s prestatie is goed. Vooraf, toen ze werden gevraagd door de WU, twijfelden de Wageningse studenten heel erg of ze wel in de 1e divisie moesten gaan spelen. Uiteindelijk hebben ze elke speeldag goed gespeeld, zijn nooit gedegradeerd en pakken met opgeheven hoofd de derde plaats overall.

 

Ook in de andere divisies vonden vandaag interessante dingen plaats. Het uit de 1e divisie gedegradeerde Crunch 1 was vastbesloten om deze stap omlaag meteen ongedaan te maken. En dat moest gaan ten koste van Airborn 1 dat juist klaar was om weer te promoveren. In de onderlinge wedstrijd was het even spannend, maar de Amsterdammers lieten daarna zien dat ze al jaren samen trainen. Het werd 15-10 voor de ‘Rusty Bikes’ en daarmee won Crunch 1 deze dag de 2e divisie. Onderin was het een zware dag voor Force Elektro. Met drie nederlagen doen de Delftse studenten een stapje omlaag.

Airborn 2 was op dag 2 omhoog gegaan naar de 3e divisie en was zo slim om hun ster-gastspeler van toen, de international Evan, vandaag definitief op te nemen in hun team. Samen met de op dag 2 ontbrekende spelers werd Airborn 2 een erg sterk spelende ploeg die met drie opeenvolgende overwinningen in één keer doorstijgt naar de 2e divisie. De andere drie teams wonnen onderling van elkaar en kwamen dus in een zeer spannend driehoekje terecht. Met +1 werd MUG tweede, de Veenendaal Tijgers hadden saldo “0” en werden derde, en dus degradeert UTKA met het kleinst mogelijke verschil (-1).

Ook in de 4e divisie een sterk staaltje. De Almere Spinners hadden op dag 1 nog één keer verloren van Crunch 3 waardoor ze hun promotie misliepen. Op dag 2 gingen ze na drie strakke overwinningen wel omhoog en vandaag begonnen ze meteen met een duidelijke winst op UFO 3. In hun volgende spannende pot pakte de jonge Almeerse ploeg met 15-12 haar revanche tegen Crunch 3. Ook in het promotieduel tegen degradant Ultimus Prime ging het erg goed voor A.S. met een overtuigende winstpartij. Zonder hun voorman Basten ( speelt bij Airborn ) maar met de Crunchers Ben en Floor en vooral met D-monster Bas pakten ook de Spinners hun tweede achtereenvolgende stap omhoog. Crunch 3 maakte haar interne bijnaam niet helemaal waar en zakt omlaag naar het laagste niveau.

In de 5e divisie was het vandaag een lekker dagje voor NUTS-DDT. Met de ( wel erg sterke ) extra spelers Paula en Chris erbij won de combiploeg drie keer makkelijk en keert zo terug in de 4e divisie. Ook de Bluefingers hadden vandaag een sterke extra speler in de vorm van Wilmer van Airborn. Met als redenatie het opleuken van de Zwolse ploeg die reeds zes keer had verloren, had de WU deze ongewone move goedgekeurd. Maar het mocht niet deren. Met drie volgende nederlagen ‘won’ de ploeg de Rode Lantaarn van deze Mixed-competitie.

Toch was er ook een succesje voor de Zwollenaren. WU-voorman Hildo liep aan het einde van de derde ronde bijna een marathon over het sportpark om overal de Spirit-scores te verzamelen en terwijl iedereen in het zonnetje naar de laatste ronde van de 1e divisie zat te kijken was hij druk aan het rekenen. De derde plaats bij de Spirit of the Game gaat gedeeld naar UFO 4 en WAF met 8,11. Het zilver gaat naar Crunch 3 met 8,33 maar de Bluefingers pakken de Spirit-hoofdprijs met een gemiddelde van 8,39. Hulde !

De foto's van vandaag :