WAF superieur in 4e divisie te Wageningen

Ultimate nieuws

- door Jasper Florijn -

Ondanks dat een aantal teams toch wat vrouwen mee had gebracht, werd het bestaan van een onafhankelijke Dames-competitie zondag duidelijk bevestigd. Vanaf de eerste wedstrijd schiep dit feit direct een zeer competitieve atmosfeer gekenmerkt door fysieke en snelle wedstrijden.

WAF, één van de kans hebbende ploegen vandaag, opende de dag met een wedstrijd tegen Flying High. Hoewel de ploeg uit Tilburg het de Wageningers sporadisch moeilijk wist te maken, bleek tijdens de wedstrijd de snelheid, techniek en het teamspel van de thuisploeg te sterk voor de Tilburgers, waardoor de score snel opliep in het voordeel van de studenten, 15-6.

 

Tweede favoriet Almere Spinners won haar eerste wedstrijd van Vertigo makkelijk en speelde daarna tegen WAF. Hoewel de Wageningers aanvankelijk gespannen waren, bleken ze in deze pot opnieuw superieur. Hoewel soms lange punten werden gespeeld waarbij het schijfbezit meerdere malen wisselde, wist WAF meestal goed door de Spinners-verdediging heen te spelen. De studenten wonnen met 12-4.

Vervolgens kwam de thuisploeg Vertigo tegen. De Wageningse club bleek veel sterker dan haar Eindhovense tegenstander met een 12-6 overwinning als gevolg. Hierdoor lag de promotie al voorzichtig voor het grijpen voor de Wageningers. Voor Vertigo was de gifbeker nog niet leeg. Doordat Flying High het onderlinge degradatieduel wist te winnen, behielden de Tilburgers hun plek in de 4e divisie ten koste van de Eindhovenaren, 9-5.

Vellesan Speedy’s had echter ook winst gehaald tegen zowel Almere Spinners, Flying High en Vertigo, waardoor ook zij de kans hadden op een promotieticket. De Speedy’s leken dus een formidabele tegenstander voor WAF in de laatste wedstrijd van de dag. Toch lukte het de ploeg uit IJmuiden vaak niet om door de verdediging van Wagenings Frisbee heen te breken. En hoewel de Vellesan-equipe meerdere malen op defense wist te scoren, mocht het niet baten in deze echte dagfinale, waardoor het veel sterkere WAF na een eindstand van 15-6 promoveerde naar de 3e divisie.