Selectietrainingen Nationaal Mixed Beach Team

Nationale Teams

- door Rogier Postma en Michiel van de Leur -

Hey beach-spelers, zoals jullie misschien al weten wordt het Wereld Kampioenschap Beach Ultimate in 2015 gehouden. De details en de locatie worden spoedig door de WFDF bekend gemaakt, maar het ziet er naar uit dat het WCBU in het eerste kwartaal van 2015 gehouden wordt. Voor dit toernooi organiseren wij weer een Nationaal Mixed Beach Team, net zoals voor het ECBU 2013. Op dat toernooi hebben we een fantastische teamsfeer gecombineerd met een hoog spelniveau. In Spanje zijn wij als elfde geëindigd, maar we zijn van mening dat dit nog beter kan. Daarom willen wij het voor het WCBU nog serieuzer aanpakken. Dit doen wij door de voorbereiding eerder te beginnen en meer aanwezigheid, fitness en commitment van spelers te eisen.

Als je dé Ultimate experience wilt beleven, met hoog niveau en spannende wedstrijden met veel strijd, fantastische feesten, zon, strand, enzovoort, dan zijn jullie van harte uitgenodigd voor de selectie op zaterdag 18 januari en zondag 2 maart. Deze selectietrainingen worden gehouden op het strand van Zandvoort van 13.00u tot 16.00u, ter hoogte van het treinstation. Als je geïnteresseerd bent om mee te doen met het Beach Mixed team volgend jaar, laat het ons dan alsjeblieft weten. We raden het ten hoogste aan om op beide dagen aanwezig te zijn.

Op de selectiedagen willen we zo veel mogelijk je spel kunnen beoordelen. Dit houdt in dat we waarschijnlijk een mini-toernooi zullen spelen. Ons doel is om het beste team te formeren. In onze filosofie zijn chemie en een positieve instelling cruciaal om als team op een zo hoog mogelijk niveau te spelen. Dit betekent dat we niet perse de beste individuele spelers zoeken, maar de spelers die het beste in deze filosofie binnen het team passen.

De belangrijkste criteria voor de selectie zijn :
- Skills ( handling, cutting, verdediging, aanval )
- Fitness en snelheid
- Ervaring
- Positieve instelling en chemie met het team ( zowel op als buiten het veld )
- Commitment aan het team

We willen zoveel als mogelijk met elkaar samen spelen. Dit betekent dat er een aantal verplichte toernooien zullen zijn en dat bij andere toernooien een aanwezigheid van 75% verwacht wordt. Als je met een ander team op een van deze toernooien speelt dan kunnen we dit bespreken.

Voorlopige kalender :

- 18 januari 2014: eerste selectiedag, Zandvoort (verplicht)
- 2 maart 2014: tweede selectiedag, Zandvoort (verplicht)
- 9 maart 2014: selectie bekend gemaakt
- 15-16 maart 2014: training + social weekend, tbd (verplicht)
- 1-4 mei 2014: Bibione, Italië (75%)
- 17-18 mei 2014: Goldstrand, Karlshagen, Duitsland (75%)
- juli 2014: Hargen, Schoorl, Nederland (75%)
- augustus 2014: Monsterball, Monster, Nederland (75%)
- november 2014: CFC, Puerto del Carmen, Lanzarote (verplicht)
- januari / februari 2015: oefentoernooi tegen België / Frankrijk / Engeland / Duitsland ? (verplicht)
- maart 2015: WCBU 2015

We willen minimaal één keer per maand trainen. Hierbij word je verwacht 75% aanwezig te zijn. Ook zullen we wekelijkse sprint/fitness-sessies organiseren, die bij lange reistijd ook zelf gedaan kunnen worden. Hiermee willen we zorgen voor een heel fit en snel team op WCBU.

Voor het totale traject willen we je graag een raming van de kosten geven. Wij schatten dat het totaal aan alle toernooien samen met reiskosten en overige kosten rond de 2.000,- tot 2.500,- euro zal liggen. Om dit voor iedereen, zoals studenten, mogelijk te maken zullen we fundraisers- en crowdfunding-evenementen organiseren.

Als je mee wilt naar WCBU 2015 vul dan alsjeblieft het volgende formulier in :

https://docs.google.com/forms/d/1-ctLkymLFH6Lf_jjkzHLzHIVJV2KE-uZEr6dqd3VutQ/viewform?usp=sharing&edit_requested=true

 

We zien er naar uit, tot 18 januari !