Drukbezochte jeugdtraining in Utrecht

Jeugd nieuws

- door Ted Beute -

Deze zondag 1 december was de tweede pop-up nationale jeugdtraining en ze werd gehouden in Utrecht, op een misschien wel nieuwe UFO-locatie in Overvecht, sportpark Vechtzoom. Voor de tweede keer had de jeugd er een heerlijk najaarszonnetje bij, zodat al snel de trainingsbroeken en jasjes uitgingen. Zelfs voor de ouders langs de kant was het heerlijk vertoeven, hoewel de warme kantine natuurlijk wel lonkte. De jeugdspelers werden verdeeld in drie groepen, elk met zijn eigen trainer.

Foeke, beoogd jeugdbondscoach, nam de jongens U20 onder zijn hoede. Met zeventien aanwezigen was dit de grootste groep en daarmee is dit ook de ploeg die het meest waarschijnlijk is voor het Wereld Jeugd Kampioenschap van Lecco in 2014. Na een warming-up en enkele drills werd hier vooral veel gespeeld, al kregen de spelers tijdens die partijen natuurlijk wel diverse opdrachten mee. Opvallend was dat er tijdens de training veel werd gelachen, een goed teken.

 

Omdat Leontine ontbrak ( als trainster present bij de Damestraining ) was Jeltsje bereid gevonden om de training van alle meiden op zich te nemen. Er waren er zestien in totaal, verdeeld over U17 en U20, waaronder een paar nieuwe gezichten uit IJmuiden. Uiteraard ontbraken er nog wel een paar prominente speelsters, maar hier tekenden zich al een beetje de problemen voor Lecco af. Er zijn voor beide teams nog niet genoeg speelsters, met deze aantallen kunnen we niet met twee teams naar het WJK. Daar ligt nog een mooie uitdaging voor de meiden. Zoek sportieve klasgenoten en neem ze mee naar de trainingen van je club en van het nationale team. Hier in Utrecht mocht dat de pret niet drukken en fanatiek werkten de meiden de drills die Jeltsje ze voorzette af. Uiteraard was er aan het einde een pot 7-tegen-7 waarin iedereen kon laten zien wat zij waard was. Jeltsje, ontzettend bedankt. Op de terugweg waren de meiden nog steeds erg enthousiast over je training !

Op het andere veld nam Ted de U17 jongens onder handen. Dat waren er veertien en ook daar een paar absenten. Wel waren er enkele dappere, maar nog zeer jonge spelers bij en daarmee lijkt ook de Open U17-ploeg nog lang niet beklonken. Ook hier geldt dat de spelers zelf sportieve vriendjes moeten meenemen naar hun club en vervolgens naar deze nationale jeugdtrainingen. Vandaag gold dat natuurlijk allemaal nog niet en de aanwezigen stortten zich na een pittige warming-up op enkele aanvalsdrills, gevolgd door verdedigingsoefeningen en een pot Ultimate aan het einde. Bij dat eindspel begon men met 4-tegen-4, maar langzamerhand werd het uitgebouwd tot 7-tegen-7 en het was erg mooi om te zien dat de ervaren spelers de nieuwelingen bij de hand namen.

Na drie uur trainen was het gedaan en kon iedereen weer naar huis. Inmiddels was ook komend jeugdbondscoach Jeroen aangekomen en samen met coördinatrices Mirjam en Patrice zaten de trainers nog even na, vooral met het oog op het WJK in de zomer van 2014. Deze groep was al duidelijk geworden dat de intentie van vier ploegen op dat toernooi toch iets te optimistisch was. Misschien dat drie NJT's toch het maximaal haalbare is. De vraag hoe we dan precies de teamindeling en -samenstelling gaan maken, liet men nog even in het midden, totdat er meer informatie is over het definitieve spelersaanbod. Wordt vervolgd.

Foto’s : https://picasaweb.google.com/martinebootsma/JeugdtrainingUtrecht1December2013