Selectietraining Nationaal Dames Team

Nationale Teams

- door Julia Ose -

Zondag 1 december was niet alleen het begin van een maand met Sinterklaas en Kerst, maar ook het begin van het Nationaal Dames Team voor 2014. Hiervoor kwamen 21 enthousiaste speelsters, trainster Leontine en assistent Jamie op deze zonnige dag naar Wageningen. Iedereen werkte hard en liet haar veelzijdigheid en uithoudingsvermogen zien. Laag of ver uitstappen en gooien, break-the-mark werpen, potjes van 3-tegen-3 of 4-tegen-4 met een stallcount van 6 of zelfs van 4 en een lesje "Zo sprint je effectief". Iedereen deed duidelijk haar best en bleef enthousiast werken en dat niet alleen voor de bergen van chocola waarmee Jamie de dames aan het einde verzorgde.

Na afloop zaten Imke, Iris, Julia en Leo bij elkaar en maakten een selectie van de aanwezige dames die tot Windmill Windup 2014 ( en wellicht daarna ook ? ) het Nationaal Dames Team zal zijn. Hierbij wilden ze er zowel voor zorgen dat het team zo veel mogelijk op elkaar ingespeeld raakt, als dat speelsters met potentie ook erin kunnen groeien. Daarom wordt begonnen we met een redelijk groot kader, waarmee men eerst zal trainen en Tom's Tourney spelen. Na TT wordt dan overlegd welke dames doorgaan tot en met Windmill. Vervolgens wordt in het najaar het team voor de EK 2015 gevormd.

 

Het actuele kader sprankelt van enthousiasme, commitment en potentie en de organisatrices zijn heel erg blij met de volgende spelerslijst :

Anneke van de Boer

Anouk Teunissen

Bettina Schmidt

Caroline Jaffe

Charlotte Verheij

Evelien van Bokhorst

Imke van Asseldonk

Ingeborg Kuijlaars

Inger Janssen

Iris Terpstra

Julia Ose

Karen van Engelshoven

Katie Stephenson

Leoni Creemers

Lieke Hollander

Linda Schipper

Lisette Jansma

Lotte Schermer

Maria Fernanda

Marlies Doesburg

Miranda Knoeff

Oline Stokhof

Paula Baas

Rosario Gomes

Stefanie Giesberts

Suzanne Delwel