Indoor jeugdspeeldag op de MartiniCup

Jeugd nieuws

- door Marije Meesters -

De indoor jeugdspeeldag van december was voor het derde jaar op rij te gast bij de MartiniCup in Leek. Tussen hun eigen wedstrijden door had de jeugd dus weer tijd om te kijken bij de top van de Benelux, alsmede enkele sterke Duitse indoorploegen. Dit keer waren er zes U13 teams en vier teams U16/19. Die laatste divisie was gemengd, omdat een aantal prominente jeugdspelers meedeed bij de MC zelf ( in Grut en Frisbeemonsters ) en dus ontbrak bij het jeugdtoernooi. De dagorganisatie was in de bekwame handen van Dedmer, Erik en Marije van GD, maar uiteraard kregen die hulp van vele begeleiders en ouders. Nog bedankt daarvoor !

In de oudste divisie werd natuurlijk 5-tegen-5 gespeeld op een groot veld. Na de eerste paar poolwedstrijden was al duidelijk dat de finale in deze U16/19 zou gaan tussen de Spinners en de sterke Tijgers. Hoewel de Tijgers slechts met vijf spelers waren op komen dagen, lieten ze gewoon goed en mooi Ultimate zien. De Spinners speelden zonder hun voormannen Basten en Bas en waren tussen hun games door voortdurend aan het gooien en vangen in de lobby van het sporcentrum om hun skills bij te spijkeren, maar het mocht niet baten. De ploeg uit Veenendaal won de finale dik van de iets onervarener Almeerse ploeg. Hulde voor aanvoerder Bor en zijn team !

 

Het Mix-team van Crunch, DDT en Airborn pakte de derde prijs met een 9-6 overwinning. In dit team waren de spelers over de hele linie wat jonger dan de tegenstanders op plaats 1 en 2. Ze moesten in het begin natuurlijk ook nog behoorlijk aan elkaar wennen, maar gaandeweg liet deze mix veelbelovend spel zien. De vierde plek ging naar thuisploeg Gronical Dizziness. Voor hun gold qua leeftijd hetzelfde als voor de combi-ploeg. In een puur U16-divisie komt dit team waarschijnlijk beter tot zijn recht. De Spirit in deze divisie ging naar de verliezende finalisten Dennis, Oscar, Eddie, Joey, Nynke, Chiara en Fabian, zodat die toch ook een prijs wonnen.

In de U13 categorie werd zoals gewoonlijk met 3-tegen-3 gespeeld op kleine veldjes. HAT, dus met alle deelnemers door elkaar gehusseld in teams. De drie kleine veldjes werden voor elke ronde snel klaar gezet door vrijwilligere ouders of de begeleiders, dat liep perfect. In deze divisie waren dit keer voor het eerst ook jeugdspelers uit Assen. Er is daar nog geen club, wel een hoop enthousiasme. Wie weet zien we ze de volgende keer terug. Hier was het tijdens de eerste ronden minder duidelijk wie zou gaan winnen, want de teamps waren redelijk aan elkaar gewaagd, dat was goed opgezet door de organisatoren. Uiteindelijk ging het A-team er met de eerste prijs vandoor. Gefeliciteerd Emiel, Selena, Luka, Vincent en Kaj ! Team D won de Spirit, dus Anne, Maxim, Lois en Jelle werden dit keer door hun tegenstanders als het sportiefste beschouwd.

De winnaars van beide divisies mochten met de finalisten van de Mixed-finale meespelen voor al het publiek in de grote zaal. Super spannend en erg leuk ! De kids werden net als die grote spelers één voor één in de spotlights naar voren geroepen en voorgesteld. De wedstrijd zelf ging gelijk op. Natuurlijk deden de echte spelers af en toe een stapje opzij en sprongen ze iets minder hoog, toch gaven ze wel mooie passes. Uiteindelijk werden alle punten gescoord door de jeugdspelers. De uitslag werd 5-5 en dat was een resultaat waar iedereen tevreden mee was. Moe maar voldaan kon een ieder daarna op huis aan ... of blijven zitten en kijken naar een prachtige Mixed-finale tussen twee Nederlandse ploegen.

We zien elkaar de volgende keer ( zondag 12 januari in Enschede ) weer en tot die tijd : fijne feestdagen !

Foto’s : https://picasaweb.google.com/martinebootsma/MartiniCup2013Junior