Zonnig Pasen tijdens UUT

- door Anne Rhebergen -

Tijdens het afgelopen Paasweekend kwamen zestien studententeams vanuit heel Europa Amsterdam weer onveilig maken tijdens het Ultimate University Tournament. Helaas deden er maar twee Nederlandse studententeams mee, NUTS en UTKA. Gelukkig was er wel qua buitenlandse ploegen een goede mix, zoals meerdere teams uit Duitsland en België, maar ook clubs uit Engeland, Zwitserland en zelfs twee ploegen uit Rusland.

De teams voor de top en bottom pool werden al snel duidelijk op zaterdag. Het Duitse Jogubears en Moscow Ultimate Student Elite ( vorige keer team Bauman ) hielden hun succesvolle trend van vorig jaar aan, terwijl de Flying Penguins uit Leuven nog beter speelden dan in 2013. Helaas was er ondanks het zonnige weer wel veel wind aanwezig waar vooral de teams in de bottom pool mee worstelden.

Helaas had UTKA al in de aanloop naar UUT minder spelers, plus tijdens het toernooi blessureproblemen. Toen NUTS en UTKA het samen uitvochten om de twaalfde plek, gingen de Amsterdammers er dan ook met de overwinning vandoor. Dit jaar had NUTS ook weer veel beginners, waardoor dit zeker geen slechte prestatie was.

De finale tussen Flying Penguins en Moscow Elite werd uiteindelijk nog spannend. Game time was al over toen de ploeg uit Moskou toch nog terug kwam van 6-9 naar 8-9. Ondanks de late comeback van de Russen wisten de vliegende pinguïns het punt toch nog af te maken en gingen de Belgen er met de overwinning vandoor.

De feestprijs ging terecht naar Kent Touch This dat tot de late uurtjes doorgefeest had, terwijl NUTS na al het harde werk voor UUT dankbaar de Spiritprijs ontving.

Final Ranking :
1.Flying Penguins - Belgium
2.Moscow Ultimate Student Elite – Russia
3.Sold Out – Switzerland
4.Goethe University – Germany
5.JoGuBears - Germany
6.Ars Ludendi Darmstadt - Germany
7.Frizzly Bears Aachen - Germany
8.FishKutter - Germany
9.Mushroom – Switzerland
10.Black Bears - Russia
11.ULB Team - Belgium
12.NUTS – The Netherlands
13.UTKA – The Netherlands
14.Indiscutabel – Germany
15.Manneken Pils – Belgium
16.Kent Touch This – United Kingdom

 

http://www.foliaweb.nl/sport/amsterdams-luchtruim-gevuld-met-frisbees-tijdens-ek-ultimate/