UFO wint HUL

Ultimate nieuws

- door Ted Beute -

Deze donderdagavond was de terugwedstrijd van de Holland Ultimate League, dit keer in Amsterdam op de velden van Crunch in de Watergraafsmeer. Nadat UFO de eerste match al met 15-7 had gewonnen en ook op de competitiedag met 15-4 had gezegevierd, kwamen de elf Utrechters met veel vertrouwen naar sportpark Drieburg. Voor CamboCakes was dit gewoon weer een volgende voorbereidingswedstrijd op weg naar hun hoofddoel dit jaar, Regionals in Nürnberg eind augustus.

Hoewel UFO sterk begon was vooral de eerste helft van de Cakes erg goed, veel beter dan tijdens de voorgaande onderlinge partijen. Hoewel de Amsterdamse Offense lang niet al haar punten kon maken, wist de Defense zowaar twee breaks te pakken. Bij rust was het 8-5 voor de ploeg uit Utrecht, maar de Cambo’s waren klaar voor meer.

 

Langzamerhand verzamelden zich zo’n dertig toeschouwers om het veld, voornamelijk uitgetrainde Crunchers, terwijl ook de dames van Flow op het aanpalende veld vaak met interesse een blik wierpen naar de zeer intense match. In de tweede helft maakten de Cakes helaas enkele fouten met assists, nadat de Offense de schijf goed naar de redzone had gebracht. Ook wist de Defense niet goed raad met de weinige steken die de Utrechtse aanvallers lieten vallen. UFO cruiste door naar een redelijk makkelijke 15-10 overwinning en zette daarmee deze eerste editie van de HUL op haar naam.