Nieuws

Speelse laatste Pop-Up jeugdtraining

Jeugd nieuws

Als variatie was nu eens op een vrijdagavond een Pop-Up jeugdtraining gepland. Deze laatste uit de serie winter Pop-Ups was in Veenendaal en met veertig aanwezige jeugdspelers, zes trainers, de organisatrices Mirjam en Mariëlle en een handjevol ouders was het qua opkomst absoluut een succes. Er was zelfs nog een dappere geblesseerde ( van afgelopen zondag ) die haar zus kwam steunen en ... Emiel zou toch ook eigenlijk komen ?

Read more: Speelse laatste Pop-Up jeugdtraining

 

Belangrijke data Jeugd Ultimate

Jeugd nieuws

- door Simone Muskee -
Er staat dit jaar weer van alles te gebeuren bij Jeugd Ultimate in Nederland.
Kijk hieronder voor de data voor zowel U19 (en U16) als U13 en zet ze al vast in je agenda !
Het indoorseizoen heeft nog één speeldag te gaan, zondag 15 maart aanstaande in Amsterdam.
   

Crunch herovert indoortitel na spannende finale tegen UFO

Ultimate nieuws

- door Ted Beute -

Het indoorkampioenschap vandaag in sporthal Valkenhuizen, waar traditiegetrouw alle divisies bij elkaar waren gekomen voor de laatste speeldag van het indoorseizoen, begon met de play-in game tussen de kampioen van de 2e divisie en de nummer laatst van de 1e, Almere Spinners en Force Elektro. Het werd een super spannende pot die de Spinners in universe point wonnen. Die vibe zette de Almeerse ploeg door in haar eerste paar punten van de kwartfinale tegen Red Lights, voordat de Amsterdamse titelhouder orde op zaken stelde met een 14-9 overwinning. Ook de quarters van Crunch ( 15-6 tegen BFrisBee2's ) en Airborn ( 15-8 tegen Ultimus Prime ) waren redelijk eenzijdig, terwijl UFO en Gronical Dizziness er een ware thriller van maakten. De Utrechtse ploeg won het foutenfestival in extremis, 8-7.

Read more: Crunch herovert indoortitel na spannende finale tegen UFO

   

Dames Airborn ongeslagen kampioen Indoor-competitie

Ultimate nieuws

- door Ted Beute -

Van tevoren was Airborn vandaag in Arnhem tijdens de laatste dag van de Indoor-competitie al de grote favoriet voor de titel, aangezien de thuisploeg op de eerste drie speeldagen reeds al haar wedstrijden had gewonnen. Ook vandaag bleef de mix van geroutineerde speelsters en veel jonge talenten uit de Nationale Jeugd Teams ongeslagen. Nadat in de kwartfinale Tijgers makkelijk werd verslagen, werd ook UFO eenvoudig opzij gezet in de semifinale. In de andere halve finale won Flow 2 verrassend van Flow 1, beide uit Amsterdam. Het werd 8-7 voor Wolf, ook al zo'n mix van ervaren rotten en enthousiaste jeugdspeelsters.

Read more: Dames Airborn ongeslagen kampioen Indoor-competitie

   

Tweede selectietraining NT Dames koud maar nuttig

Nationale Teams

- door Ted Beute -

Vijftien dapperen ( waarvan één geblesseerd ) waagden zich vanochtend in de snerpende kou en regen van sportpark De Eendracht voor een pittige selectietraining van Tjeerd en Erik, onder het keurend oog van Jelstje en Ted en later ook vice-voorzitter Luzia. Er waren wat absenten die vandaag trainden met het Nederlands Beach Frisbee Team ( daar waren ook selectioneurs Bram en Hilco ) en er hebben inmiddels enkele speelsters definitief afgezegd ( voornamelijk vanwege tijdgebrek ), maar gevoegd bij de dames die al op de eerste training van twee weken geleden in Utrecht onder leiding van Tjeerd en Joram waren, heeft de selectiecommissie nu een goed idee van het aanwezige vrouwelijke talent in Nederland.

Read more: Tweede selectietraining NT Dames koud maar nuttig

   

Page 1 of 101