Nieuws

Deadline spelerslijsten indoor competitie 2014-15

Ultimate nieuws

- door coördinatoren indoor competitie, Ingeborg Kuijlaars en Paul De Ruijter -

Deze week zondag 26 oktober is de deadline voor het insturen van de teamlijsten voor de Indoor-competitie. Tot op heden hebben wij de spelerslijsten van Crunch, Venendaal Tijgers en Flying High mogen ontvangen. Graag verwelkomen wij in onze inbox nog de overige spelerslijsten van de deelnemende verenigen voor zowel al hun Open als Dames teams.

 

Read more: Deadline spelerslijsten indoor competitie 2014-15

 

Deelname Nederland WK U23 in 2015 ?

Nationale Teams

- door het bestuur -

Voor volgend jaar worden op dit moment zowel bij de volwassenen als bij de jeugd belangrijke stappen gezet tot het vormen van Nationale Teams (NT's en NJT's). Verder heeft het bondsbestuur plannen om met hulp van de actieve community ontwikkelingsteams op te zetten. Doel is iets te bieden aan volwassen spelers die het niveau van een NT nog niet hebben, maar toch meer willen groeien dan op dit moment binnen hun vereniging mogelijk is.

Read more: Deelname Nederland WK U23 in 2015 ?

   

Try-outs NT's 2015: Leden selectiecommissie bekend

Nationale Teams

- door Luzia Helfer -

Inmiddels hebben zich net 70 spelers opgegeven die volgend jaar namens Nederland aan het EK in Kopenhagen willen deelnemen. Ook zijn de namen van de selectiecommissie en de leden van de adviserende groep inmiddels bekend. Opgeven voor de selectietrainingen op zondag 2 november kan nog tot zaterdag 25 oktober 2014.

Read more: Try-outs NT's 2015: Leden selectiecommissie bekend

   

WU23 in 2015 in London

Internationaal nieuws

- by Volker Bernardi –

WFDF is pleased to announce that the 2015 World Under23 Ultimate Championships will be held in the city of London, United Kingdom. The WU23 will be held from 12 to 18 July and shall be hosted by UK Ultimate acting as the Tournament Organizing Committee. Responsible for the organization will be UKU CEO Simon Hill, who formerly served as WFDF’s Ultimate Committee chair. The event will be staged at the University College London Sports Ground, in St.Albans just north of London.  The last WU23 was held in Toronto, Canada which hosted 36 teams from 17 nations in three divisions: Open, Women’s and Mixed. Over 900 athletes, coaches and managers had visited Toronto for these Championships in 2013. The same three divisions will be competing in London again.

   

Eerste Nederlander ooit winnaar van Nationals

Internationaal nieuws

- door Ted Beute –

De afgelopen vier dagen vond in Texas het eindstation plaats van het Amerikaanse Outdoor-seizoen, USA Ultimate’s Nationals. Op zondag waren de drie finales. Bij Mixed ging Drag’n Thrust uit Minneapolis op herhaling. Na vorig jaars titel werd nu verrassing Seattle Mixed met 15-9 opzij gezet in een eindstrijd die nooit echt spannend werd. In de Dames divisie was er een finale tussen kampioen Scandal uit Washington en veelvoudig winnaar Fury uit San Fran. Ook Scandal pakte haar tweede kampioenschap op rij met een 12-10 overwinning in een wedstrijd waarin de ploeg uit DC in de tweede helft de overhand had. Tot slot in de Men’s division geen Revolver in de finale, maar Ironside en Johnny Bravo. Die laatste ploeg was dit jaar opgeleukt met een aantal sterspelers van andere teams en dat betaalde uit. Hoewel in de eerste helft van de eindstrijd nog in het nauw gedreven, versloeg JoB de opponent uit Boston met 13-11 en zo behaalde de club uit Denver haar eerste kampioenschap.

Read more: Eerste Nederlander ooit winnaar van Nationals

   

Page 1 of 94