Nieuws

NJT's doen het goed in Delft

Jeugd nieuws

- door Ted Beute -

Voor alle vier de Nationale Jeugd Teams was Rising High hèt voorbereidingstoernooi richting het Europees Jeugd Kampioenschap van begin augustus in Frankfurt. De meeste spelers en hun coaches verzamelden al op zaterdagavond en keken vaak samen naar de oefeninterland Nederland-Frankrijk. Op die manier hadden de jeugdspelers bovendien twee nachten in de tent voor de boeg en kon men het off-field gebeuren van het EJK een beetje nabootsen. Daarnaast gebruikten de coaches de avonden natuurlijk om meer afspraken te maken met hun teams of om teambuildingsspelletjes te doen.

Read more: NJT's doen het goed in Delft

 

Frankrijk en Mooncatchers winnen Rising High

Ultimate nieuws

- door Ted Beute -

Deze Pinksterdagen was de zesde aflevering van Rising High, het internationale toernooi van Force Elektro. Na de succesvolle verhuizing naar sportpark Tanthof vorig jaar, was er ook dit keer een nieuwtje van de organisatie. De nadrukkelijke wens van oud-TD’s Ravi en Lutz was al jaren een hoger niveau van spelen, sterkere teams. Dus dit jaar werden er twee Open divisies opgezet. De normale Open divisie, ‘Rising’ geheten, en een ‘High’ divisie voor de meer elite teams die daarvoor uitgenodigd werden. Helaas zeiden twee Duitse topteams kort voor tijd af, zodat het plan een iets andere invulling kreeg met twee iets minder sterke ploegen die werden over geheveld vanuit de Rising divisie, waar het deelnemersveld werd aangevuld met twee pick-up teams.

Read more: Frankrijk en Mooncatchers winnen Rising High

   

Nederlandse dames verdienstelijke nederlaag tegen Frankrijk

Nationale Teams

- door Ted Beute -

Aan het einde van de eerste dag van Rising High, de Rising Hat-zaterdag, speelde het NT Dames een oefenwedstrijd tegen Frankrijk, deelnemer van het Delftse toernooi. Met een flinke bries die over de lengte van het veld blies en zo'n 150 toeschouwers waren er uitdagende omstandigheden. Meteen het eerste punt al had Nederland met een break op 1-0 kunnen komen, ware het niet dat men een mooie upwind huck net niet onder controle kreeg in de endzone. France scoorde vervolgens wel en hoewel er genoeg turn-overs werden gemaakt bleven de teams 'on serve' tot 4-4, allemaal downwind goals. Daarna maakte NL knap alsnog de upwind break en nam voor het eerst een voorsprong, 5-4.

Read more: Nederlandse dames verdienstelijke nederlaag tegen Frankrijk

   

Grut pakt 2e plek in België met savage seven

Jeugd nieuws

- door Ben Oort -

Grut reisde met zeven spelers van het U20 Open-team ( Walt, Joris, Bor, Niels, Jesse, Robin en schrijver dezes ) naar Sinaai in België voor de derde editie van VUT, het Vos Ultimate Tournament. De eerste speeldag begon vroeg, om 09u speelde Grut dus zonder wissels zijn eerste pot tegen JetSet en wist dat het slim moest spelen. Door meteen met een zone te verdedigen wisten de Nederlanders de onervaren tegenpartij uit Leuven flink te verwarren. Na een minuut of 25 was de score limiet bereikt, 13-0.

Read more: Grut pakt 2e plek in België met savage seven

   

Force Elektro en UltiMaas dagwinnaars 1e divisie Open en Dames

Ultimate nieuws

- door Ted Beute -

Zondag 10 mei was de tweede speeldag van de Outdoor-competitie. De 1e Open divisie kwam samen in het schattige Velp, nabij Arnhem. Nadat Crunch op dag 1 reglementair uit deze 1e divisie was weg gevallen, leken de vier teams aan elkaar gewaagd met promovendus DDT in de rol van uitdager. De Twentse ploeg begon matig tegen Force, of waren de Deltfse studenten zo goed ? FE won eenvoudig met 14-5. Op het andere veld speelde GD beter tegen Airborn dan op dag 1, maar verloor even goed met 9-15. De Groningers hadden hun beste wedstrijd in de volgende ronde tegen Force Elektro. Het werd zeer spannend, maar Gronical Dizziness moest op het laatste moment het onderspit delven, 9-10. Op het aanpalende veld zette Airborn – dagwinnaar van dag 1 - haar zegereeks voort tegen Disc Devils Twente, 15-10.

Read more: Force Elektro en UltiMaas dagwinnaars 1e divisie Open en Dames

   

Page 1 of 105