Nieuws

Cakes worden negende tijdens Regionals

Internationaal nieuws

- door Ted Beute –

De CamboCakes waren afgelopen weekend in Neurenberg voor de jaarlijkse EUCR. Hoewel dit toernooi door de Amsterdammers vooraf als hoogtepunt van het jaar was bestempeld, bleek de schaduw van Worlds over Regionals te liggen. Net als in heel Europa trouwens, waarbij vooral de Mixed divisie veel afwezigen zag bij alle EUCR’s. De Cakes hadden in Duitsland enkele belangrijke afwezigen en waren ietwat onderbemand. Dat weerhield ze echter niet van een mooie 13-11 overwinning op de Duitse subtopper Frank’N in hun tweede, hardbevochten pot.

Read more: Cakes worden negende tijdens Regionals

 

Nationaal Mixed Beach Team wint Monsterball

Beach nieuws

- door Ted Beute –

Afgelopen weekend was het zevende Monsterball, Ultimus Prime’s strandtoernooi. Dit keer niet in Monster, want door het verdwijnen van de camping daar moest het toernooi een paar kilometer noordelijk opschuiven, richting Kijkduin. Een misschien wel grotere verandering was de wens van de organisatie om haar toernooi een officiële NFB-status te kunnen geven, vandaar dat het loose-Mixed werd opgegeven voor een volledig Mixed format. De bijbehorende titel Open Dutch Mixed Beach Ultimate Championship kostte UP echter aardig wat deelnemers, want met ‘slechts’ achttien aanwezige teams ( en veel terugtrekkers ) waren er zes ploegen minder dan in 2013 en ook zes minder dan de velden en het schema toelieten.

Read more: Nationaal Mixed Beach Team wint Monsterball

   

Disc Golf competitie gaat weer van start.

Disc Golf nieuws

- door René Westenberg -

Zaterdag 6 september gaat de Nederlandse Disc Golf competitie weer van start.

Read more: Disc Golf competitie gaat weer van start.

   

Indoor-competitie heeft organisatoren – zalen gezocht !

Ultimate nieuws

- door Ted Beute –

Nadat eerder al Ingeborg Kuijlaars was gevonden als organisator van de Dames divisies, heeft het bestuur nu Paul de Ruiter aangesteld als coördinator van de Open Indoor-competitie. Daardoor is deze competitie uit zijn impasse geraakt, maar is men nu wel naarstig op zoek naar zalen. De WU roept alle verenigingssecretarissen en technische coördinatoren op om zo snel mogelijk contact op te nemen met de plaatselijke sporthallenverhuur en andere bekende zaaladressen, om locaties vast te leggen op de zondagen 16 november, 7 december en 25 januari. Daarbij gaat het in eerste instantie om shifts van zes uur, liefst tussen 11.00u en 17.00u. Zodra bekend graag aanmelden via dit formulier .

Read more: Indoor-competitie heeft organisatoren – zalen gezocht !

   

Clapham en Iceni verlengen abonnement op Engelse titel

Internationaal nieuws

- door Ted Beute –

Afgelopen weekend waren in Southampton de UKU Nationals. In de Open divisie was het natuurlijk de nummer vijf van de wereld Clapham Ultimate dat korte metten maakte met alle tegenstand. Nadat men in de semi al stadgenoot Fire met 15-11 had verslagen, deed men het in de eindstrijd nog eens dunnetjes over tegen rivaal Chevron Action Flash, 15-9. Het was Claphams veertiende achtereenvolgende titel.

Read more: Clapham en Iceni verlengen abonnement op Engelse titel

   

Page 1 of 91