Nieuws

Indoor-competitie heeft organisatoren – zalen gezocht !

Ultimate nieuws

- door Ted Beute –

Nadat eerder al Ingeborg Kuijlaars was gevonden als organisator van de Dames divisies, heeft het bestuur nu Paul de Ruiter aangesteld als coördinator van de Open Indoor-competitie. Daardoor is deze competitie uit zijn impasse geraakt, maar is men nu wel naarstig op zoek naar zalen. De WU roept alle verenigingssecretarissen en technische coördinatoren op om zo snel mogelijk contact op te nemen met de plaatselijke sporthallenverhuur en andere bekende zaaladressen, om locaties vast te leggen op de zondagen 16 november, 7 december en 25 januari. Daarbij gaat het in eerste instantie om shifts van zes uur, liefst tussen 11.00u en 17.00u. Zodra bekend graag aanmelden via dit formulier .

Read more: Indoor-competitie heeft organisatoren – zalen gezocht !

 

Clapham en Iceni verlengen abonnement op Engelse titel

Internationaal nieuws

- door Ted Beute –

Afgelopen weekend waren in Southampton de UKU Nationals. In de Open divisie was het natuurlijk de nummer vijf van de wereld Clapham Ultimate dat korte metten maakte met alle tegenstand. Nadat men in de semi al stadgenoot Fire met 15-11 had verslagen, deed men het in de eindstrijd nog eens dunnetjes over tegen rivaal Chevron Action Flash, 15-9. Het was Claphams veertiende achtereenvolgende titel.

Read more: Clapham en Iceni verlengen abonnement op Engelse titel

   

Finnen domineren de European Disc Golf Championships in Genève

Disc Golf nieuws

- door Volker Bernardi -

Meer dan 200 disc golfers uit 24 landen uit heel Europa verzamelden tussen 20 en 23 augustus in Genève voor de EDGC 2014. Spelers uit Finland domineerden de competitie, met goud in vier van de zes divisies ( Open, Women, Masters en Senior Grandmasters ), bovendien twee keer zilver en twee keer brons. De titel in de Juniors divisie ging naar Duitsland, terwijl een Spanjaard won bij de Grandmasters. Het evenement stond onder de gezamenlijke auspiciën van de WFDF en de Professional Disc Golf Association (PDGA).

Read more: Finnen domineren de European Disc Golf Championships in Genève

   

Vacatures bondscoaches en teammanagers

Nationale Teams

- door Topsportcomité -

Met ingang van 1 augustus is het Topsportcomité op zoek naar bondscoaches en teammanagers. Dit natuurlijk met het oog op EUC in Kopenhagen volgende zomer, maar ook het WUGC dat in 2016 volgt. Wij zijn erg enthousiast over de structuur die we in willen brengen om de Nationale teams professioneler te maken, en we hopen hierbij veel successen te bereiken. Wij zijn dus op zoek naar mensen met de nodige passie en visie om een team te kunnen begeleiden.

Read more: Vacatures bondscoaches en teammanagers

   

UFO en Airborn winnaars Mixed Regionals

Ultimate nieuws

- door Ted Beute -

Zaterdag begon EUCR ("Regionals") Mixed Central voor het tweede achtereenvolgende jaar in Enschede. Met noch Belgische, noch Deense deelname en drie ontbrekende Duitse topteams werd het een Hollands-Duits onderonsje met UFO als grote favoriet. Het werd een weekend met veel verschillende weertypen die uiteindelijk echter niet veel invloed hadden op de resultaten.

Read more: UFO en Airborn winnaars Mixed Regionals

   

Page 1 of 90