Nieuws

Airborn (2), Spinners en Crunch pakken jeugdtitels bij 4e VFG

Jeugd nieuws

- door Ted Beute –

De uitgebreide VFG-organisiatiecrew van Veenendaal Tijgers (en FreeBees-)-ouders had de zaken weer goed voor elkaar deze 28e september. Op drie voetbalvelden lagen in totaal wel zo’n dertien velden in vier verschillende groottes voor vier leeftijdscategorieën klaar, toen de meute zich op zondagmorgen kwam melden. En gelukkig had men er net als vorig jaar weer erg goed weer bij. De hele dag draaide er bovendien een DJ lekkere muziek, terwijl kids van wel 39 teams uit ons land èn Duitsland hun diverse duels afwerkten. In de middag kwamen daar bovendien nog eens acht DDC- en Gutsteams van volwassenen bij. Zie elders voor een verslag over die NK’s.

Read more: Airborn (2), Spinners en Crunch pakken jeugdtitels bij 4e VFG

 

MMRQ wint 2014 DDC-kampioenschap

Algemeen nieuws

- door Ted Beute –

Net als het NK Guts wordt er op de Valley Frisbee Games al een aantal jaar het Nederlands Kampioenschap DDC gehouden. Double Disc Court kende daar dit jaar zelfs al zijn vierde aflevering, was er dus op elke editie van de VFG bij. Toch was de belangstelling nog nooit zo laag als dit jaar. Kwam het doordat dit afgelopen weekend al redelijk vol zat met het RTP-toernooi op zaterdag of het nieuwe Discdate dat diezelfde dag nog ruim acht teams naar het strand van Zandvoort had gelokt ? Feit is wel dat de vier deelnemende ploegen op een heerlijk zonnige dag getrakteerd werden in Veenendaal.

Read more: MMRQ wint 2014 DDC-kampioenschap

   

Pijn is Fijn herovert Gutstitel in extremis

Algemeen nieuws

- door Ted Beute –

In 2012 werd tijdens de Valley Frisbee Games voor het eerst in tijden weer een NK Guts afgewerkt. Winnaar van die editie was het drietal Pijn is Fijn met onder andere VFG-organisator Hans Krens. Die titel verloor PiF het jaar daarna van 2012-finalist Red Lights, waarbij aangetekend moet worden dat er in 2013 met 5-tegen-5 werd gespeeld. Vandaag in Veenendaal was het Gutskampioenschap weer terug naar 3-tegen-3 en helaas liep de hoeveelheid aan deelnemende ploegen nog steeds niet gelijk met het niveau van de twee finalisten, kemphanen van het eerste uur.

Read more: Pijn is Fijn herovert Gutstitel in extremis

   

Thuisploeg wint gezellig Right To Play Outdoor in Wageningen

Ultimate nieuws

- door Jasper Florijn -

In tegenstelling tot vorige jaren werd het Right to Play Outdoor-toernooi dit jaar weer 'gewoon' in Wageningen gehouden, de thuisbasis van WAF dat organisatoren Anton en Jasper leverde. Om 10.45u waren de traditionele RTP-shirts present, terwijl er nog een oplossend sluier over de zon lag. Na een ietwat chaotisch begin ( “Ik ben nog niet warm !” ) gingen om ongeveer 11 uur zes teams van start met de eerste duels van wat een erg gezellig toernooi zou worden. Het werd bovendien een heerlijk zonnige najaarsdag. In totaal waren vandaag tien ploegen aanwezig, waarvan NUTS zich nog net op tijd had aangemeld. Force Elektro en de BFrisBee2’s deden elk met twee teams mee, wat het succes van de wervingsinspanningen van deze clubs weergaf. Nieuwkomer dit jaar was Vertigo, de studentenclub uit Eindhoven, opvallende afwezigen waren de grootste drie clubs van ons land, GD, Crunch en UFO.

Read more: Thuisploeg wint gezellig Right To Play Outdoor in Wageningen

   

Ultimatum inschrijven Indoor-competitie over 2 weken

Ultimate nieuws

- door Paul de Ruiter en Ingeborg Kuijlaars -

De deadline voor inschrijving voor de Open en Dames Indoor-competitie is na de tweede Mixed-competitiedag van afgelopen zondag nog slechts twee weken van ons verwijderd. Tot nu toe hebben zich in totaal veertien teams ingeschreven. Wil je er zeker van zijn dat de teams van jullie club geplaatst worden in de divisies waar ze qua spelniveau thuishoren, schrijf ze dan zo snel mogelijk in. In elk geval tussen nu en 5 oktober aanstaande. Wij verwachten binnen enkele dagen na deze datum de indelingen en locaties bekend te kunnen maken.

Ook roepen we op om sporthallen te reserveren, met name de verenigingen die dat nog niet gedaan hebben. Voor de eerste speeldag komen we, bij een even grote competitie als vorig jaar, nog één hal tekort. Ook als je slechts één enkele zaal kunt boeken is deze dus van harte welkom.

Read more: Ultimatum inschrijven Indoor-competitie over 2 weken

   

Page 1 of 92