Nieuws

Bondscoaches en selectiecommissie EK Kopenhagen 2015

Nationale Teams

- door het bestuur -

Het bondsbestuur heeft op zijn vergadering van 16 september 2014 de beslissing genomen om het Topsportcomité formeel de opdracht te geven op zoek te gaan naar bondscoaches voor de Nationale Teams volwassenen in de Open, Dames en Mixed divisie voor het EK 2015 in Kopenhagen. Wie interesse heeft in een dergelijke functie kan direct bij het Topsportcomité via This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it terecht. Om de selectietrainingen van deze teams de komende maanden te kunnen inplannen is de groep nu bezig een selectiecommissie samen te stellen, die in overleg met mogelijke bondscoaches spelers gaat benaderen.

Read more: Bondscoaches en selectiecommissie EK Kopenhagen 2015

 

Oproep bondscoaches Masters Dames en Masters Open voor EK 2015

Nationale Teams

- door Luzia Helfer -

Hierbij nodigt het bondsbestuur geïnteresseerden uit zich te melden voor het trainen en coachen ( ook als speler-coach ) van een Masters team. Op het EK in Kopenhagen worden de divisies Masters Open ( vanaf 33 jaar, 1981 ) en Masters Dames ( vanaf 30 jaar, 1984 ) worden aangeboden, waarbij we graag ook Nederland vertegenwoordigd zien. Zodra de coaches bekend zijn, zullen geïnteresseerde spelers worden uitgenodigd zich in te schrijven en de verdere procedure worden bekend gemaakt omtrent deze teams.

Read more: Oproep bondscoaches Masters Dames en Masters Open voor EK 2015

   

Crunch 1 ongeslagen landskampioen U19 Jeugdcompetitie

Jeugd nieuws

- door Daan Remmers -

 

Zondag 14 september vond in het sportpark 'Het Noorden' in Groningen de laatste speeldag plaats van de U19 Jeugdcompetitie. Al lag Crunch 1 op kampioenskoers, dat team moest het de laatste dag nog wel waar maken. Onderin waren de onderlinge confrontaties niet meer voor de ereplaatsen, maar dat maakte de wedstrijden niet minder interessant. Voor het publiek langs de zijlijn was duidelijk zichtbaar dat het spelniveau van de teams flink was toegenomen. De intensieve periode waarin de jeugd-internationals afgelopen zomer hebben geleefd, heeft ook op clubniveau een positief effect gehad.

Read more: Crunch 1 ongeslagen landskampioen U19 Jeugdcompetitie

   

Nederlands Beach Frisbee Team lanceert crowdfunding campagne

Nationale Teams

- door Marieke Buijs -

Met een dag vol clinics, demonstratiewedstrijden en de verkoop van merchandise tijdens het NK beach tennis, lanceerde het Nederlands Beach Frisbee Team dit weekend zijn crowdfunding campagne. Het Nationaal Team voor het WK Beach Ultimate in Dubai zoekt sponsoring van bedrijven en particulieren om een deel van de kosten voor het WK te dekken. Het streefbedrag van de campagne is 20.000 euro. Een flinke smak geld, maar in werkelijkheid slechts grofweg de helft van de beraamde kosten van de voorbereiding en voor het WK zelf. Wie bijdraagt kan rekenen op een tegenprestatie, variërend van een ansichtkaart uit Dubai tot een zelf gehaakte muts of een frisbee-teambuilding voor een bedrijf.


Read more: Nederlands Beach Frisbee Team lanceert crowdfunding campagne

   

Bad Skid, U de Cologne en Ranelagh verdedigen succesvol hun Duitse en Ierse titels

Internationaal nieuws

- door Ted Beute -

Afgelopen weekend waren de 34e DM in Jena en de weersomstandigheden waren niet best. Overvloedige regenval op donderdag en vrijdag maakte de velden nog erger dan tijdens de WK in Lecco. Het wedstrijdschema moest worden aangepast en de games ingekort. Maar uiteindelijk kwamen de twee beste teams wel boven drijven. Bad Skid en Heidees ( ondanks een nederlaag tegen Frizzly Bears in de pool ) wisten zich in de halve finales te ontdoen van Sieben Schwaben en de verrassende Frank’N ( 15-14 winst tegen MUC in de pre-semi ) en ze maakten er samen een thriller van in de finale op kunstgras. Terwijl BS een vroege 5-2 voorsprong nam, pakten de Heidees op 5-7 een break terug. Daarna werden de punten een hele tijd gewisseld, totdat de Heidees uiteindelijk toch nog gelijk maakten en zo een universe point afdwongen. Het jeugdige Bad Skid versloeg de nummer 8 van het afgelopen WK echter met 15-14 en pakte haar vierde opeenvolgende Duitse kampioenschap. Daarmee herstelden ze zich nogmaals van hun slechte WUCC-optreden en lijken ze klaar voor de EUCF.

Read more: Bad Skid, U de Cologne en Ranelagh verdedigen succesvol hun Duitse en Ierse titels

   

Page 1 of 92