Nieuws

Zonnig Pasen tijdens UUT

Studenten nieuws

- door Anne Rhebergen -

Tijdens het afgelopen Paasweekend kwamen zestien studententeams vanuit heel Europa Amsterdam weer onveilig maken tijdens het Ultimate University Tournament. Helaas deden er maar twee Nederlandse studententeams mee, NUTS en UTKA. Gelukkig was er wel qua buitenlandse ploegen een goede mix, zoals meerdere teams uit Duitsland en België, maar ook clubs uit Engeland, Zwitserland en zelfs twee ploegen uit Rusland.

De teams voor de top en bottom pool werden al snel duidelijk op zaterdag. Het Duitse Jogubears en Moscow Ultimate Student Elite ( vorige keer team Bauman ) hielden hun succesvolle trend van vorig jaar aan, terwijl de Flying Penguins uit Leuven nog beter speelden dan in 2013. Helaas was er ondanks het zonnige weer wel veel wind aanwezig waar vooral de teams in de bottom pool mee worstelden.

Read more: Zonnig Pasen tijdens UUT

 

Vernieuwde Cakes houden goed gevoel over aan Hamburg Rumble

Ultimate nieuws

- door Ted Beute en Koop Reynders -

De Amsterdamse CamboCakes reisden afgelopen weekend naar het noorden van Duitsland voor de inmiddels ‘traditionele’ seizoensopening. De Hamburg Rumble is nu al drie jaar een goedkoop toernooi met een deelnemersveld van aan elkaar gewaagde (sub)topteams en een simpel maar doeltreffend format. Zestien teams beginnen in vier pools van vier ploegen. De beste twee per pool gaan omhoog voor een kwartfinale-bracket, de onderste acht spelen een lower bracket om plek 9. Ook dit jaar bleek er weer veel gelijkheid tussen de ploegen te zijn. Geen enkele club wist zijn pool met drie overtuigende winstpartijen naar zich toe te trekken en slechts twee ploegen ( Hamburg 2 en het naburige Kielstock ) verloren hun drie openingswedstrijden.

De Cakes zijn aan het opbouwen voor het WK clubs in Lecco en kijken ook vast verder naar Regionals eind augustus. Ze zijn vanaf het begin van het jaar al drie keer in de week aan het trainen ( waarvan één fitness-sessie in het Bos ) en hebben de afgelopen tijd een groot aantal nieuwe spelers ingepast in hun rangen. Daarnaast zijn ze onder leiding van hun Amerikaanse trainer Ted Munten bezig met het aanleren en automatiseren van een geheel nieuw Playbook en zoiets gaat natuurlijk met vallen en opstaan, getuige hun resultaten in onderlinge wedstrijden met het ook al vernieuwde èn opgeleukte UFO.

Read more: Vernieuwde Cakes houden goed gevoel over aan Hamburg Rumble

   

Jong Oranje-teams trainen na jeugdcompetitiedag gewoon door

Jeugd nieuws

- door Leontine, Ted, Jeroen en Foeke

Nadat de eerste jeugdcompetitiedag om 14 uur was afgelopen en sommige clubspelers naar huis gingen, bleven de meeste aanwezigen op sportpark De Groene Velden voor de volgende training van de Jong Oranje-teams die druk aan het voorbereiden zijn op het komende Rising High-toernooi en natuurlijk het WJK in Italië.

Na een succesvolle eerste dag in de Damesdivisie van de competitie hadden alle aanwezige speelsters van het U17-team van trainster Leontine de vraag gehad wat ze die dag geleerd hadden. Veel meiden antwoordden daarop dat ze door de diverse zones van de tegenstanders meer waren gaan begrijpen hoe er tegen een zone gespeeld moest worden. En omdat een training aansluitend op een competitiedag niet al te intensief zou moeten zijn, was verder ingaan op zone-aanval een heel mooi onderwerp voor deze training. Bovendien werkte in Veenendaal ook het weer mee met zon en ... een lekker windje.

Read more: Jong Oranje-teams trainen na jeugdcompetitiedag gewoon door

   

Jeugdcompetitie U19 met heerlijk weer van start in Veenendaal

Jeugd nieuws

- door Daan Remmers -

In Veenendaal was deze zondag 13 april de eerste speeldag van de U19-jeugdcompetitie. Een primeur voor de NFB, want nooit eerder kende Nederland een heuse clubcompetitie voor jeugdteams. Aanvankelijk zou deze eer naar Utrecht gaan, maar door een onverwachte wending moest op het laatste moment worden uitgeweken naar Veenendaal, waar de ervaren jeugdvereniging de Tijgers gelukkig op korte termijn de organisatie voor elkaar kreeg. Het werd een schitterende start van deze competitie waarbij ook de weergoden een handje meehielpen aan de goede sfeer en waar alle kleine organisatorische probleempjes door iedereen samen werden glad gestreken.

Over drie divisies hadden zich vooraf elf teams opgegeven. Helaas ontbrak één prominente jeugdclub, voornamelijk vanwege de komende examen-beslommeringen dit voorjaar. En door de nieuwe opzet moest een team zich committeren aan alle vier de speeldagen tot en met september. Het aantal van elf teams gaf vooraf nog wel hoofdbrekens bij de centrale organisator, maar uiteindelijk heeft men er in overleg voor gekozen de middelste divisie iets kleiner te maken. Daardoor helaas voor drie teams wat minder speeltijd, maar dat zijn nog de kinderziektes van een nieuw systeem.

Read more: Jeugdcompetitie U19 met heerlijk weer van start in Veenendaal

   

Eerste Jeugdspeeldag outdoor toch weer even omschakelen

Jeugd nieuws

- door Carmen Mecking -

Het werd gisteren in Veenendaal een mooie dag met regelmatig zon, maar ook met een pittig en fris windje dat het voor een groot aantal kinderen niet makkelijker maakte. Voor de Under11 was het de eerste dag ooit met Koningsfrisbee. De Werkgroep Jeugd heeft dit spel uitgewerkt met aangepaste regels voor twee leeftijdsgroepen om meer succesbeleving te krijgen, onder andere met vaste spelers in de endzones (koning !) en dat aanraken al genoeg is om een catch te maken. Er waren meteen al wat slimmerikken die nieuwe tactieken ontdekten om effectief deze spelvorm te spelen ( van korte afstand tegen elkaars buik aangooien voor een punt ), maar die toch niet helemaal recht doen aan het idee van Ultimate. De werkgroep moet dus nog wat schaven aan de spelregels en dat was van tevoren ook bedacht, maar voor de kinderen was het toch al een groot succes.

Er waren op deze Jeugdspeeldag vier ploegen in deze U11-categorie en zoals altijd waren de kids weer allemaal door elkaar gehusseld, met voor elke ploeg een coach. In de Spirit eindigden Team 7 en de Snelle Tijgers samen op de eerste plaats, beide met hoge scores. Hulde ! Aangezien Team 7 deels eerder moest vertrekken naar huis waren er gelukkig genoeg Paashazen voor alle Spirit-winnaars. En diezelfde Snelle Tijgers haalden uiteindelijk ook nog de totale eindzege binnen.

Read more: Eerste Jeugdspeeldag outdoor toch weer even omschakelen

   

Page 1 of 83