Nieuws

Coca Cola sponsort frisbee op Finse basisscholen

Internationaal nieuws

- door Jarna Kalpala -

#MyMove is een frisbeesport-campagne voor basisschoolkinderen in Finland. Deze actie wordt uitgevoerd in samenwerking met het Finse NOC*NSF, de Finse Frisbee Bond (FFDA), de Finse Disc Golf Bond (FDGA) en Coca Cola. De achterliggende gedachte is het verhogen van de fysieke activiteit op een schooldag door middel van spellen die je met een frisbee kunt doen. In totaal 145 scholen met ongeveer 2500 leerlingen doen mee met de campagne.

Read more: Coca Cola sponsort frisbee op Finse basisscholen

 

U13-trainers bijeenkomst zaterdag 30 mei

Jeugd nieuws

- door Justine van der Meulen, Donna Lee en Simone Muskee -

Er gebeurt veel in frisbee Nederland, zeker ook bij de jeugd. Wij vinden dat superleuk om te zien en mee te maken; Nederlandse Jeugd Teams, Pop-Up trainingen, Jeugdspeeldagen die steeds drukker worden. En de jongste groep frisbeërs (U13) wordt ook steeds groter. Daarom leek het ons goed om een keer met alle (toekomstige) U13-trainers bij elkaar te komen en te praten ( en doen ! ), specifiek over frisbeetraining geven aan kinderen in de basisschoolleeftijd.

Read more: U13-trainers bijeenkomst zaterdag 30 mei

   

Crunch 1 degradeert met 3 reglementaire nederlagen

Ultimate nieuws

- door Ted Beute -

De eerste speeldag van de 1e divisie in de Outdoor-competitie werd overschaduwd door de deelname van de CamboCakes aan Hamburg Rumble. In Amsterdam op haar eigen thuisvelden kwam slechts een handjevol van het officiële Crunch-team opdagen voor haar drie wedstrijden, want de grote meerderheid van dit team was in Noord-Duitsland voor één van de vaste preparatietoernooien die de Cakes elk jaar aandoen. Aangevuld met ex-spelers, trainingsmaatjes en een enkele Red Light stonden er toch elf spelers op het veld die het in het eerste kwart van de openingspot lastig hadden tegen Force Elektro. Maar nadat men aan elkaar gewend was werd die wedstrijd dankzij onder andere een zone toch met 15-9 gewonnen. Doordat men echter te veel extra spelers had opgesteld buiten het normale roster om, werd dit een reglementaire 0-15.

Read more: Crunch 1 degradeert met 3 reglementaire nederlagen

   

NJT U17 en UltiMaas heersen in Damesdivisies

Ultimate nieuws

- door Ted Beute -

Op deze prachtige zondag half april begon de Dames Outdoor-competitie in Utrecht en Delft. De acht deelnemende (combi-)ploegen waren verdeeld in twee divisies, eentje in het oosten en één in het westen. In Oost op sportpark De Vechtzoom te Utrecht ging het U17 Meiden-team van bondscoach Leontine door waarmee het vorige zomer in Lecco geëindigd was, namelijk winnen.

Read more: NJT U17 en UltiMaas heersen in Damesdivisies

   

Londonesque voorbereiding voor U23 Open

Nationale Teams

- door Tim de Roos -

Op zaterdag 11 april waren alle spelers van het NT U23 Open naar Utrecht afgereisd om onder een grijze hemel en begeleid door een harde wind een tweede training op sportpark De Vechtzoom te starten. Echte Londense weersomstandigheden dus, alleen de regen ontbrak nog. In de tussentijd hadden trainer Hildo en manager Arian een viertal extra spelers gevonden om ook in dit grote avontuur te stappen, zodat het hele team nu een gezonde basis heeft van achttien volwaardige spelers. De complete selectie staat hier.

Read more: Londonesque voorbereiding voor U23 Open

   

Page 1 of 104