Nieuws

Nog 10 dagen stemmen voor NFB Awards

Algemeen nieuws

- door de Awards organisatie -

De nominaties voor de NFB Awards zijn bekend. De stemronde is nog tien dagen geopend en zal sluiten op 1 januari om 12.00u. Je kunt dus nu nog steeds je stem uitbrengen. Elk NFB-lid mag één keer stemmen. Deze stemprocedure via een googleform is nogal kwestbaar voor fraude, maar we gaan er vanuit dat alle frisbeeërs dit slechts één keer invullen met de Spirit of the Game in het achterhoofd. We vertrouwen er dan ook op dat het stemmen op deze wijze eerlijk en zonder problemen zal verlopen.

Read more: Nog 10 dagen stemmen voor NFB Awards

 

Mooncatchers en TBA op herhaling bij MartiniCup

Ultimate nieuws

- door Ted Beute -

De zevende editie van de MartiniCup had vooraf lange tijd te maken met onduidelijkheid over het aantal deelnemende ploegen. Uiteindelijk kwam de organisatie-crew van TD Dedmer op veertien Open ploegen en tweeëntwintig Mixed teams, een prima aantal, al moet daarbij worden aangetekend dat conform de trend van de afgelopen jaren veel deelnemers dubbel speelden, zowel in een Open als een Mixed team. Helaas leverden 14 en 22 weliswaar een ingenieus format op, maar dat was - ook gehinderd door het verlies van enkele zaterdagmiddag-slots aan korfbalwedstrijden en één veld op zondag voor de jeugdspeeldag - uitgewerkt in een wat ongelukkig schema. Hoewel dat schema halverwege nog werd bijgesteld, kostte het bijvoorbeeld Grut een zeker lijkende plek in de semi’s, toen de jonge ploeg geheel tegen de seeding in reeds in de kwartfinale op latere winnaar TBA stuitte. Bovendien hadden teams vaak lange pauzes, waren vroeg klaar of begonnen juist heel laat. Puntje voor verbetering richting 2015.

Read more: Mooncatchers en TBA op herhaling bij MartiniCup

   

Verslag JSD in Leek

Jeugd nieuws

- door Marije Meesters -

Afgelopen zondag, tijdens de MartiniCup, was de U13 JeugdSpeelDag in Leek, georganiseerd door Erik van Gronical Dizziness samen met Daniël, een U16-speler van GD. Er waren twintig enthousiaste kinderen verdeeld over vijf ploegen en het spel was van hoog niveau. Er werd alleen echt U13-Ultimate gespeeld en dat was lastig voor die paar U11-spelers die erbij waren. De top-combinatie van Dale, Rick, Jiske en Julia was niet te stoppen en won het toernooi. Team 4 won de Spirit. Alle kids hadden enorm veel lol tijdens de slotwedstrijd van ouders en kinderen door elkaar. Maar het hoogtepunt van de dag was natuurlijk de 7-tegen-7 game op het hoofdveld van het volwassenen-toernooi, de jeugdfinalisten gemengd met enkele finalisten van de Mixed divisie. Eerst werden alle spelers met een spotlight op naam de grote, donkere zaal in geroepen. Daarna speelden de twee teams een aantal minuten voor de volle tribune die luid applaudiseerde voor elk gescoord punt. Wat een mooie ervaring !

   

NFB-contributies en -fees 2015

Algemeen nieuws

- door het dagelijks bestuur -

De Bondsvergadering van 15 november jongstleden heeft de NFB-contributies en -fees voor 2015 vastgesteld. Belangrijkste wijziging is het afschaffen van de diverse playersfees bij de Ultimate competities voor volwassenen. Hiervoor in de plaats komt een Competitielicentie. Daarnaast wordt de contributie voortaan per half jaar aan de clubs doorberekend. Uiteraard blijft dit bedrag voor jeugd lager dan dat van senioren. Hieronder vind je de nieuwe bedragen.

Read more: NFB-contributies en -fees 2015

   

EJK in Frankfurt, Finals in Wroclaw

Ultimate nieuws

- door Ted Beute -

De Europese Ultimate Federatie heeft bekend gemaakt waar en wanneer twee belangrijke toernooien van 2015 georganiseerd zullen worden. Het EYUC oftewel het Europese Jeugd Kampioenschap zal van maandag 3 tot en met zaterdag 8 augustus worden gehouden in Frankfurt, dezelfde locatie waar in 2012 en 2014 de EUCF werden gespeeld. De Tournament Director zal daar komende zomer bij elkaar twaalf velden tot zijn beschikking hebben voor naar verwachting meer dan 45 nationale jeugdteams in vier divisies. Zeer waarschijnlijk zal Nederland daar present zijn met vier NJT's.

Read more: EJK in Frankfurt, Finals in Wroclaw

   

Page 1 of 97