Ultimate frisbee is bij uitstek geschikt als schoolsport. Het feit dat je bij Ultimate je eigen scheidsrechter bent, draagt bij aan het gevoel voor sportiviteit van leerlingen. Er moet respect voor de tegenstander worden getoond, want problemen op het veld moet men immers samen oplossen. Bovendien is lichamelijk contact in Ultimate verboden en is samenwerken erg belangrijk, om te scoren moet je namelijk altijd overgooien. Hierdoor kunnen ook minder sportieve kinderen goed uit de voeten bij frisbee. Tot slot zorgt het feit dat jeugd-Ultimate vaak door gemengde teams van jongens en meisjes wordt gespeeld er voor dat steeds meer scholen Ultimate frisbee als vast onderdeel van het curriculum Lichamelijke Opvoeding hebben opgenomen.
Maar bovenal heeft de vliegende schijf een magische aantrekkingskracht. Leren gooien met een frisbee is erg leuk en kinderen leren de verschillende technieken hiervoor over het algemeen vrij snel aan. Het vangen en dus scoren is nog veel makkelijker en het vrijlopen en verdedigen lijkt veel op dat van alle ander teamsporten.
Lesgeefmap
De frisbeebond heeft samen met het SLO een lesgeefmap uitgebracht voor het Basisonderwijs met negen standaardlessen tijdens en na schooltijd genaamd Kennismaken met Ultimate frisbee. Daarnaast heeft de NFB samen met het Jan Luitingh-fonds een vervolgboek uitgebracht voor het Voortgezet Onderwijs in de sportimpuls praktijkreeks genaamd Frisbee, het ultieme spel.
Wedstrijden spelen
Als je wedstrijdjes Ultimate wilt spelen met een team van je school, dan kun je het beste meedoen met de Valley Frisbee Games in Veenendaal in september. Of je individueel opgeven bij de coördinator van de Werkgroep Jeugd voor een Jeugdspeeldag U13 die elke maand zowel indoor als outdoor wordt georganiseerd, of voor de Jeugdcompetitie U19, via jeugd@frisbeesport.nl.